Europa League

Acelaşi scor, alt fotbal!

Articol de Dan Udrea, Gabriela Arsenie (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Stoichiţă nu a închis jocul, a jucat cu 3 vîrfuri, iar roş-albaştrii, chiar dacă nu au cîştigat, au demonstrat că n-au uitat să joace fotbal de calitate

Mihai Stoichiţă nu e un antrenor fricos. Şi nici nu e italian, deşi i se spune "Lippi", dovadă că a avut curaj la redebutul în Europa şi a făcut o echipă cu 3 vîrfuri. Plus ofensivii Toja şi Szekely. În plus, le-a lăsat libertate de a juca. Şi a ieşit o primă repriză care s-a dovedit un adevărat "ceai fierbinte" pentru spectatorii care au avut de suportat o temperatură aproape de 0 grade.

4-4 la ocazii în prima repriză
Primii care au răsturnat terenul au fost olandezii. Nicoliţă a uitat că Stoichiţă l-a pus fundaş şi nu mijlocaş, l-a scăpat pe Stoch, însă plasamentul impecabil al lui Ghionea a salvat-o pe Steaua (5). A urmat şutul plasat al lui Perez, însă Zapata a mai dovedit o dată că Bergodi s-a păcălit rău în alegerea "numărului 1" în debutul sezonului şi a scos în corner (17).

Noroc cu ratangiul N'Kufo
Din acest moment, Steaua s-a scuturat şi, după ce s-a acomodat cu 4-4-2-ul pe faza de apărare şi 4-3-3-ul pe faza de atac propuse de Stoichiţă, a început să o împungă pe Twente. Szekely a executat spre vinclu o lovitură liberă, dar şutul a fost prea moale (17), după care Kapetanos a semiluftat la o minge din 10 metri (29), pentru ca tot el, după doar 50 de secunde, să fie blocat de portar în 6 metri, la cea mai mare ocazie a Stelei.

Finalul reprizei s-a jucat cu garda jos, de parcă era finalul meciului. Perez a trimis la o palmă de bară (38), după care N'Kufo a profitat că arbitrul n-a văzut un fault asupra lui Petre Marin şi a şutat puţin alături (44). La ultima fază, Steaua putea da lovitura, dar Rada nu şi-a găsit nici paşii, nici mingea la o bîlbîială a portarului.
Zapata, imperial

Ce ocazie, Stancu!
Steaua a început entuziasmant şi partea a doua, dar Stancu n-a găsit poarta din 6 metri singur cu portarul advers şi i-a făcut pe cei de pe banca Stelei să cadă în genunchi de disperare (56).

Zapata, imperial
Peste doar 5 minute, a fost rîndul olandezilor să invoce neşansa. Sau poate că Zapata e noul nume al îngerului Stelei: a scos uluitor un şut violent al lui Ruiz din 4 metri. Scăpată cu faţa curată, Steaua a primit apoi o mînă de ajutor chiar de la Steve McClaren, care l-a scos pe cel mai bun om al său, Kenneth Perez.

Pe final, cele două echipe au părut să fie mulţumite că îşi împart punctele, Rufay a mai făcut o dată minuni (89), iar roş-albaştrii se întorc la Bucureşti cu încă un punct, dar, mai important, cu senzaţia că echipa joacă alt fotbal decît cu Bergodi. Mult mai bun!

Tănase a făcut antrenament
Cristi Tănase a ieşit pe terenul arenei din Enschede înaintea tuturor colegilor lui. Nu pentru a face încălzirea, chiar dacă era echipat la fel ca şi cei care au jucat, ci pentru a efectua un antrenament. El a început cu alergări uşoare, a făcut apoi mai multe "diagonale" şi chiar şi exerciţii mai complexe. Toate sub atenta supraveghere a doctorului Radu Paligora. Tănase a intrat apoi la vestiare şi a fost trecut ca rezervă pe foaia de 18 jucători.

Şedinţă Stoichiţă-Pandi în pauză
Imediat după fluierul de final al primei reprize, Mihai Stoichiţă n-a intrat la vestiare după jucătorii săi. El a rămas pe bancă şi a avut cu Panduru o discuţie de două-trei minute, în care cei doi au analizat prestaţia echipei din prima parte şi au căutat cele mai bune soluţii pentru mitanul secund. Abia după finalul întrevederii, "Lippi" a mers în cabină pentru a le da sfaturi lui Bănel şi compania.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.