Altele

Aproape campion

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Sabrerul Rareş Dumitrescu, antrenat de Mihai Covaliu, a cucerit ieri medalia mondială de argint


Din cei patru sabreri români care s-au aflat ieri pe tabloul principal al concursului de sabie individual din cadrul Mondialelor din Antalya, doar unul a răzbit pînă pe podium. Acesta este Rareş Dumitrescu, care a fost la un pas de titlul de campion mondial, dar a pierdut în finală în faţa germanului Nicolas Limbach (11-15). Limbach, lider mondial, cel care în urmă cu un an, la Jocurile Olimpice de la Beijing, l-a învins pe Mihai Covaliu în semifinale (15-13) şi care apoi a cîştigat argintul.

Atunci, în China, Rareş Dumitrescu s-a aflat la prima sa experienţă olimpică şi a avut o evoluţie onorabilă ajungînd, în "sferturi". Dar acest rezultat nu l-a satisfăcut, la sfîrşitul anului 2009 luînd decizia să se retragă din cariera sportivă. A părăsit echipa proaspătului antrenor Mihai Covaliu şi a plecat la Braşov. "Vreau să stau acasă, să fiu mai aproape de familie", a explicat atunci scrimerul, mărturisind că, deşi are doar 25 de ani, doreşte să devină antrenor.

În primăvara acestui an, Rareş Dumitrescu s-a răzgîndit din nou şi a revenit la lotul naţional. Şi nu degeaba. A cîştigat trei trofee de Cupă Mondială, urcînd pe locul 4 în clasamentul mondial. La Campionatele Europene a dezamăgit însă, locul 17 la individual. Dar a recuperat acum, la Mondiale, unde a devenit vicecampionul lumii.


14.000 euro va primi Rareş Dumitrescu de la MTS în urma medaliei de argint cucerite la CM

Cova la prima medalie
Antrenorul Mihai Covaliu, care a preluat în toamna anului trecut lotul naţional masculin, a obţinut în Antalya, cu elevul său Rareş Dumitrescu, cea mai valoroasă medalie ca tehnician. În concursul de ieri, la sabie masculin, au mai fost pe tabloul principal încă trei români: Florin Zalomir (locul 6), Cosmin Hănceanu (eliminat în turul doi) şi Tiberiu Dolniceanu (eliminat în primul tur).

Brînză s-a oprit în "optimi"
Vicecampioana olimpică la spadă, Ana Maria Brînză, a fost eliminată în "optimi" din concursul individual din cadrul Mondialelor din Turcia, de canadianca Sherraine Schalm (9-10). Românca a trecut în primul tur de coreeanca Yun Hee Oh (15-10), apoi de rusoaica Olga Kohneva (15-10). Brînză a concurat cu dureri la mîna stîngă, cea cu care manevrează arma, fiindu-i diagnosticată tendinită la încheietură. Simona Alexandru a pierdut în turul doi, iar Anca Măroiu şi Iuliana Măceşeanu au ieşit din concurs după primul duel.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.