Nu foarte mulţi îşi amintesc de Gheorghe Şoarece, care juca în echipă cu Prepeliţă şi Căţoi. Erau jucătorii care făceau spectacol în meciurile echipei FC Olt Scorniceşti în anii '80.
Cunoscut ca un atacant foarte bun, căpitan al echipei, Gheorghe Şoarece, şi-a trăit ultimii ani de viaţă în comuna natală, Osica de Sus, departe de nebunia fotbalului care l-a transformat într-un idol în urmă cu mulţi ani. Mare iubitor al sportului rege, Şoarece nu a evoluat doar în Divizia C, dar şi în pe prima şcenă fotbalistică. În 1975 a primit titlul de golgeter al Diviziei D, unde marcase 22 de goluri. După performanţa sa a fost selecţionat în lotul echipei naţionale de tineret. Cinci ani mai tîrziu, cînd Scorniceştiul a reuşit să intre în Divizia A, totul a mers ca la carte pentru Şoarece. A înscris peste 100 de goluri şi devenea idolul celor de la FC Olt.
A mai fost legitimat la FC Braşov, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost căpitanul echipei. După ce a decis să-şi pună ghetele în cui, acesta s-a retras într-o căsuţă din Osica de Sus. A fost desemnat cetăţean de onoare al comunei, în semn de înaltă apreciere a activităţii sale sportive în competiţiile naţionale.
De ani de zile, însă, Gheorghe Şoarece, născut pe 5 decembrie 1955, suferea de o boală grea şi incurabilă. S-a stins din viaţă la numai 54 de ani, acasă, în comuna, unde toată lumea îl iubea.
"Pentru judeţul Olt a fost un mare talent. Este cel mai mare fotbalist pe care Oltul l-a dat vreodată. Cine l-a văzut jucînd îşi va aminti mereu de acest mare fotbalist”, a mărturisit Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu pentru Adevărul de seară.
”A fost un om deosebit, bun la suflet, cu o tehnică excelentă şi o capacitate mare de efort. Putea să joace şi trei meciuri fără întrerupere. De aceea a fost convocat la naţionala de tineret a României”, îşi aminteşte Pavel Truţescu, preşedintele FC Olt între 1986-1989, pentru Adevărul de seară.
Sursa foto: adevarul.ro
{{text}}