Nationala

Răzvane, n-ai cu cine!

Articol de Viorel Tudorache, Cristian Prisacariu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Generaţia lui Torje, Bicfalvi sau Mihai Costea i-a demonstrat lui selecţionerului că nu prea are soluţii imediate pentru întinerirea "naţionalei"

Contestatarii lui Răzvan Lucescu, care susţineau sus şi tare ideea întineririi primei reprezentative se ascund acum ca struţii cu capul în nisip după ce selecţionata de tineret a României Under 21 a fost umilită vineri în Letonia, scor 1-5.

"Briliante" din Liga 1 umflate de conducătorii noştri la milioane de euro şi-au arătat limitele la Riga şi au demonstrat că nici unul nu poate fi deocamdată o soluţie pentru "naţionala" mare. Nici măcar "supervalorile" Torje, Silviu Lung jr., Bărboianu, V. Găman, M. Costea, Bicfalvi sau Andrei Ionescu. Pentru meciul de marţi de la Botoşani, cu Feroe, Săndoi l-a convocat şi pe stelistul Ochiroşii.

"A fost un accident"
Deşi este unul dintre cele mai usturătoare eşecuri din istoria reprezentativei de tineret, antrenorul lotului, Emil Săndoi, îşi apără elevii: "A fost un accident. La echipele de juniori, de tineret pot apărea fluctuaţii de formă, pentru că jucătorii nu au maturitate sportivă. Acest meci mi-a demonstrat că fotbalul este uneori nedrept, deoarece am dominat permanent, ne-am creat mai multe ocazii, dar am avut ghinion pentru că adversarul a marcat cinci goluri din şase şuturi".

Ne luptăm cu Rusia
Săndoi, care a mai ratat o calificare, îşi păstrează optimismul: "Trebuie să încercăm să luăm şi partea pozitivă a acestui duş rece: e bine că acest accident a venit acum şi nu într-un moment în care nu am mai fi avut nimic de făcut. Problema este că nu mai putem profita de pasul greşit pe care l-a făcut Rusia, 0-1, în Feroe".

JUNIORI UNDER 19
Încă o umilinţă: 0-3 cu Scoţia

Viitor sumbru. Selecţionata de juniori a României sub 19 ani, pregătită de Cristian Sava, a pierdut fără drept de apel meciul cu reprezentativa similară a Scoţiei, scor 3-0 (2-0), din debutul miniturneului de calificare la CE 2011. Alibec şi compania vor mai întîlni Austria (luni, ora 19:00) şi Armenia (joi, ora 19:00).

"Am crezut că această generaţie e cea mai bună din ultimii 10 ani, dar m-au dezamăgit în Letonia"
Emeric Ienei, fost selecţioner România 

"Chiar dacă nu e compromisă calificarea, înfrîngerea din Letonia e o mare ruşine"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

"Săndoi nu va fi demis, altele sînt problemele la lotul de tineret"
Ionuţ Lupescu, director general al FRF

"Îmi pare rău, dar astăzi nu vorbesc cu presa. La revedere! Nu mă interesează că am avut jucători la tineret"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.