Liga 1

Cristiano Bergodi: "Rezolvaţi cu FRF şi vin!"

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Deşi e a doua variantă, după Andone, Bergodi şi-a dat acordul să-i preia pe roş-albi. Mai întîi însă trebuie schimbate regulamentele

Cristiano Bergodi a devenit în ultimele 48 de ore principalul pretendent la postul de antrenor al "cîinilor". Vrea să preia echipa, acum totul depinde doar de răspunsul final pe care Ioan Andone îl va da diseară acţionarilor din Ştefan cel Mare, dacă poate sau nu să se elibereze de contractul cu Al Ahli. Dar cum şansele ca "Fălcosul" să revină de acum acasă sînt mai degrabă utopice, italianul a trecut în pole-position.

Gigi îi ajută pe dinamovişti
Surse autorizate au dezvăluit un mesaj trimis de Cristiano către Borcea: "Vin la Dinamo, accept cu plăcere, dar rezolvaţi chestia cu Federaţia!". Or tocmai modificarea regulamentului încearcă Borcea să forţeze prin expediţia sa de la Belgrad, cu ocazia meciului "naţionalei". Deja a avut discuţii cu Dumitru Dragomir şi cu Mircea Sandu, iar Gigi Becali l-ar susţine! Fiindcă stelistul ar închide astfel gratis şi polemica, şi conturile cu Bergodi.

Hagi contactat!
Dinamo a încercat, din nou, o lovitură de imagine: aducerea lui Gică Hagi în Ştefan cel Mare! Dialog rapid între Borcea şi "Rege". "Gicane, gata, a venit momentul să vii la Dinamo, îţi dai seama ce ar fi? Ar fi boom-ul anului, ar fi fantastic şi pentru tine să duci echipa în grupele Ligii", a încercat preşedintele executiv să-l îmbie. Dar Hagi nu a fost convins: "Mulţumesc, e onorant, dar nu cred că e momentul potrivit". Dinamoviştii i-au mai lăsat timp de gîndire.

Varianta din casă: Ion Marin
Se studiază şi posibilitatea de a-l lăsa pe Ion Marin interimar pînă în iarnă, cînd se speră că Andone ar fi mai uşor de repatriat. "Este cea mai simplă soluţie, este ieftină, din casă, «Săpăligă» ştie lotul şi mai are un cuvînt de spus în fotbalul românesc. De ce să riscăm din nou pe mîna unui italian?!", s-au gîndit oficialii.

Mister în dubiu
Posibilitatea de a-l readuce pe Cornel Dinu în fruntea staff-ului tehnic este în dubiu, întrucît nici acţionarii, nici Procuroru' nu ştiu dacă e cazul să o pună în aplicare. "Problemele medicale ale lui Mister nu-i vor permite o implicare totală şi atunci n-are rost să ne facem griji unii altora", susţin şefii. De văzut cum se va prezenta situaţia cu Andone şi cu Bergodi pentru a se şti clar dacă se va lua în calcul şi soluţia revenirii lui Dinu pe bancă.

La cheremul şeicului
Vineri seară şi ieri dimineaţă, Andone a fost pe la stadionul Dinamo, dar n-a dat ochii cu echipa. Aseară s-a întors la Dubai, iar azi dimineaţă are antrenament cu Al Ahli. Apoi, dacă şeicul va fi disponibil, va avea o întîlnire cu acesta. Şansele ca Ando să revină de acum la "cîini" sînt destul de mici: "Şi dacă Dinamo ar avea banii să plătească clauza de reziliere de 500.000 de euro, contractul tot nu s-ar putea rupe imediat. Contractul se încheie doar dacă există motive întemeiate, adică dacă vrea şeicul. Or, acesta nu i-a reproşat nimic, e supărat pe jucători, de aceea nici n-a mai trecut pe la echipă în ultima săptămînă".

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF
"Pe unde a fost, Andone a făcut treabă, meciuri mari, campionate, cupe, n-ai cum să-l compari cu Bonetti sau cu Bergodi. Vin unii în România şi-şi dau aere de vedete... De schimbat regulamente? S-au mai schimbat, se vor mai schimba..."

Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de antrenori
"Legea aia era votată de tehnicieni ca să-i apere pe ei. Atunci de ce nu se schimbă şi Constituţia cînd vrea unul sau altul? Dacă se va ajunge la chestia asta, se va confirma bolnăviciunea fotbalului românesc"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.