Liga 1

Steaua proaspătă

Articol de Alex Nicodim (foto)  —  luni, 12 octombrie 2009

Roş-albaştrii au cîştigat lejer amicalul cu Snagov, scor 3-0, cu Dayro, Emeghara şi Bîtfoi titulari

Meciul cu FC Snagov a fost prilejul pentru Mihai Stochiţă de a mai elimina din lacunele jocului roş-albaştrilor. Rezultatul? Un meci controlat în totalitate, la un nivel mediu însă, în urma căruia Steaua s-a impus lejer. Gazeta Sporturilor vă prezintă mai jos concluziile partidei care a încheiat stagiul de 5 zile de la Braşov.

CÎŞTIGURILE

"Renaşte" Dayro
. La revenire, columbianul a făcut cuplu în atac cu Kapetanos şi pare a-şi fi recăpătat cheful de fotbal. Dayro (24 de ani) a fost la originea majorităţii ocaziilor. Mai mult, el a reuşit să sprijine şi apărarea, făcînd în multe momente şi faza defensivă. Cu noul număr 23 pe spate, şi-a încununat evoluţia din prima repriză cu gol.

Emeghara excelent!
A jucat fotbal din nou, după o perioadă de un an şi 8 luni. Nigerianul (25 de ani) a fost titular, a purtat numărul 30 şi s-a achitat de sarcini, însă marea sa problemă rămîne forma fizică.

Tupeistul Bîtfoi.
Juniorul adus de la Steaua II a fost folosit ca mijlocaş dreapta, deşi este un atacant autentic. S-a descurcat foarte bine, s-a înţeles perfect cu Golanski şi a apărut des în ofensivă, oferind multe centrări bune.

MINUSURILE

Tudose şi Ninu, pierduţi: Neinspirată utilizarea lui Tudose în centrul liniei mediene, acolo unde jucătorul de 22 de ani a fost depăşit în cele mai multe momente. Fundaşul nu a reuşit să ţină ritmul jocului. Nici Ninu, intrat în repriza a II-a, nu a avut o evoluţie strălucită pe banda dreaptă.

Grzelak, degeaba
: Mijlocaşul polonez a confirmat, încă o dată, că locul lui nu este la Steaua. Cel puţin nu la prima echipă. Fotbalistul de 27 de ani a jucat multe mingi, însă în dreptul reuşitelor nu a apărut mare lucru, despărţirea de echipa din Ghencea fiind iminentă.

Nicoliţă separat, Tănase deloc
În timp ce colegii săi disputau "amicalul", Nicoliţă a fost luat în primire de unul dintre preparatorii fizici pentru a fi pus pe picioare după edemul suferit. Tănase a rămas la hotel, pentru a continua recuperarea.

Gigi, înjurat din nou
Cîţiva suporteri ai Stelei nu au ratat nici de această dată ocazia de a-şi face simţită prezenţa. 30 de fani s-au postat în tribuna stadionului "Carpaţi" de unde şi-au început "recitalul" împotriva lui Gigi Becali. Decorul a fost completat cu bannere anti-Becali.

Liţă critică dur juniorii
Fostul căpitan stelist al anilor '70, Liţă Dumitru, a vorbit despre fotbaliştii de la Steaua II. "I-am urmărit la meciurile din divizia secundă. Becali vorbeşte aiurea cînd spune că va cîştiga campionate şi cupe europene cu ei. Unii au talent, dar nu ai nici o certitudine că vor deveni jucători care să se bată de la egal la egal cu fotbaliştii din Europa", a afirmat Dumitru (59 de ani).

Stoichiţă la "Tribuna Zero"
În această seară, de la 22:30, Mihai Stoichiţă este invitatul lui Ovidiu Ioaniţoaia la emisiunea "Tribuna Zero", de la Europa FM. Cei care vor să-i adreseze întrebări tehnicianului stelist pot suna la numărul de telefon 037.206.95.99.

Balint i-a răspuns dur lui Becali
Gabi Balint a emis aseară un comunicat prin care a luat atitudine împotriva lui Gigi Becali, care l-a criticat recent atît pe el, cît şi pe fostele glorii din Ghencea. Ex-internaţionalul stelist i-a transmis lui Becali că are "capacitate managerială îndoielnică: viziune zero, strategie zero" şi că "relaţia ta cu toată suflarea stelistă este una dictatorială, arătînd un dispreţ evident". În final, fostul golgeter al României a precizat că "Steaua nu are nici un viitor alături de tine, cum nici tu nu mai ai viitor alături de Steaua". Citeşte comunicatul integral pe stelisti.ro!

Panduru dă vina pe oboseală
Managerul sportiv al Stelei, Basarab Panduru, a comentat perioada de cinci zile petrecută de elevii lui Mihai Stoichiţă în cantonamentul de la Braşov. "Dacă ne-am antrenat bine sau nu se va vedea în perioada următoare, în meciurile din campionat. Era normal să simţim oboseală, avînd în vedere că am jucat multe meciuri în trei săptămîni", a zis oficialul roş-albaştrilor. Steliştii au revenit aseară în Bucureşti.

Ştiri pe scurt

» 82%
dintre cei peste 14.000 de votanţi la un sondaj de opinie pe stelisti.ro au spus că nu vor să mai citească opiniile lui Gigi Becali şi Dumitru Dragomir. Sondajul se încheie pe 23 octombrie.

» Renzo Rossi
, fost manager Steaua: "Am plecat şi eu de la Steaua. Nu avea sens să mai rămîn acolo, deşi Bergodi nu avea nimic împotrivă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.