Liga 1

Două achiziţii!

Articol de Dan Udrea  —  luni, 12 octombrie 2009

Pleşan a acceptat diminuarea contractului şi azi se va reîntoarce la prima echipă, în vreme ce Ovidiu Petre e refăcut total şi reia de azi şedinţele de pregătire

După revenirea lui Emeghara, pe care l-a folosit ieri în "amicalul" cu FC Snagov, Stoichiţă va avea la dispoziţie, începînd de azi, alţi doi fotbalişti noi, care nu au evoluat nici un minut în actualul sezon. E vorba de Pleşan şi de Ovidiu Petre, care se vor antrena normal sub comanda lui "Lippi" chiar de azi.

Pleşan mai ieftin
Pleşan, pe care Stoichiţă l-a dorit în mod expres, şi-a rezolvat negocierile financiare cu clubul. El a acceptat reducerea salariului cu 30%, de la 180.000 de euro pe an la 120.000, iar Becali a fost de acord să parafeze o hîrtie prin care mijlocaşul se poate transfera oricînd în străinătate pentru 100.000 de euro. Ieri, înaintea startului partidei de verificare cu Snagov, Stoichiţă a fost informat de preşedintele Argăseală că Pleşan a primit undă verde pentru a "promova" de la echipa secundă.

Ovidiu Petre după 6 luni
Al doilea "transfer" al Stelei e Ovidiu Petre, mijlocaşul care s-a accidentat grav la începutul lui aprilie şi care a fost nevoit să suporte o nouă operaţie la genunchi. El s-a refăcut total şi, după ce a efectuat deja primele antrenamente la clinica Isokinetic, din Bologna, de azi va intra să se pregătească alături de colegii săi din Ghencea. Cel mai probabil, îi vor fi suficiente două-trei săptămîni de antrenamente, urmînd să debuteze, cel mai probabil, în meciul cu Unirea Alba Iulia, la începutul lui noiembrie.

Golanski acceptă prelungirea
Steaua va rezolva în zilele următoare şi situaţia lui Pawel Golanski. Polonezului îi expiră contractul în vara viitoare şi, după ce a ezitat să semneze o nouă înţelegere, i-a anunţat pe şefi că va parafa propunerea de prelungire pe încă 3 ani. Noul contract va avea scadenţa în iunie 2014, cu acelaşi salariu anual de 140.000 de euro.

Poate face două echipe
În două săptămîni, Stoichiţă va avea la dispoziţie toţi jucătorii din lot pentru a-i folosi chiar din primul minut. În total, vor fi 26, oricînd putînd face două echipe diferite.


"S-au refăcut Emeghara şi Ovidiu Petre, o să vină şi Pleşan, îl aştept şi pe Tănase. Voi avea cea mai ingrată misiune, să aleg doar 11 care să fie titulari, dar e cea mai plăcută postură pentru un antrenor"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Stoichiţă va avea la dispoziţie un superlot şi cred că Steaua va deveni imposibil de învins"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

10 luni au trecut de la ultimul meci în care Pleşan şi Ovidiu Petre au jucat împreună în prima echipă: Steaua - Fiorentina 0-1, pe 10 decembrie 2008

2,6 milioane de euro au costat Pleşan şi Ovidiu Petre, ambii fiind achiziţionaţi de la Poli Timişoara

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.