Liga 1

Gattuso din Giuleşti

Articol de Cristina Negrilă  —  marţi, 13 octombrie 2009

Slovenul Matici spune că e un admirator al mijlocaşului italian şi că datoria lui pe teren e să-şi blocheze adversarul cu orice preţ

- Darijan, ai deja trei "galbene" şi dacă vei fi avertizat cu CFR, o să ratezi derby-ul cu Steaua. O să fii precaut?
- Eu nu mă gîndesc la asta. Cînd intru pe teren, mă concentrez doar la meci. Că iau acum un "galben" sau că-l iau altă dată, tot aia e. O să am grijă să nu fac faulturi prosteşti, dar stilul meu de joc va rămîne acelaşi, voi băga piciorul la minge la fel ca şi pînă acum. Îmi doresc să nu mă depăşească nici un adversar, iar uneori asta nu se poate decît prin fault. Şi, sincer, nu mă văd terminînd campionatul cu astea trei cartonaşe pe care le am. Sigur o să mai iau.

"Îmi place de Hizo, e agresiv ca mine" :)

- Cum te simţi la Rapid?

- Foarte bine. Îmi place stilul lui Hizo, e agresiv ca mine, ştie ce să ceară de la noi şi cum să ne motiveze. În Slovenia mi se cerea să fac şi faza de atac, pe cînd aici nu trebuie decît să mă apăr, ceea ce-mi convine.

- Care e fotbalistul tău preferat?

- Sînt fan Gattuso, îmi mai plăcea şi Davids. Încerc să mă inspir de la ei. Nu sînt un fotbalist dur, însă treaba mea e să recuperez mingea, să distrug jocul adversarului.


"De cînd a început campionatul, cred că am intrat o singură dată în careul advers. Asta e, nu toţi sîntem talentaţi, unii trebuie să facă şi munca de jos pe teren"
Darijan Matici, mijlocaş Rapid

"La juniori eram fundaş central, dar cînd antrenorul a văzut că toţi copiii cresc, în afară de mine, m-a trecut la mijloc"
Darijan Matici, mijlocaş Rapid

Gigi riscă amendă
Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze în cazul declaraţiilor făcute de europarlamentarul Gigi Becali, la adresa lui George Copos şi a suporterilor rapidişti. În cazul în care se va stabili că afirmaţiile lui Becali sînt discriminatorii, acesta riscă o amendă de pînă la 8.000 de lei. Patronul din Ghencea a zis săptămîna trecută: "Toţi rapidiştii sînt ţigani pur sînge, chiar şi Copos".

Ultimele noutăţi

» Hizo
explică de ce strigă la jucători în timpul meciului: "Noi sîntem latini, nu riguroşi ca nemţii. La noi, cînd laşi tonul mai jos, unii cred că totul s-a terminat. Sînt şi excepţii. La Lazăr dacă ţip, am pus presiune pe el şi greşeşte. Dacă îi explic, joacă foarte bine".

» Silvian Cristescu
, team managerul Craiovei, explică de ce Bornescu nu a ajuns la Rapid: "Acum cîteva zile, Florin Manea a venit să vorbim şi ne-am înţeles că Mircea poate pleca pentru o sumă de bani, dar Rapid nu vrea să plătească nimic şi nimic va primi".

» Chiar dacă
se antrenează normal, Cesinha nu va fi titular cu CFR, sîmbătă. Hizo va miza în continuare pe Herea şi pe Buga pentru benzile terenului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.