Ciclism

Frank Vandenbroucke a murit în urma unui atac pulmonar

frank vandenbroucke

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ciclistul belgian Frank Vandenbroucke a murit luni seară în timpul vacanţei pe care şi-o petrecea în Senegal. Diagnosticul preliminar în cazul rutierului în vîrstă de 34 de ani a fost crunt: atac pulmonar

Cîştigător al clasicei Liège-Bastogne-Liège (1999), Vandenbroucke suferea de nouă ani de depresie., o boală cu care avea să se lupte pînă la sfîrşitul vieţii. Belgianul a încercat chiar să îşi pună capăt zilelor în 2007, atunci cînd soţia sa l-a anunţat că va deschide procedurile de divorţ.

Frank Vandenbroucke a devenit rutier profesionist în 1994 sub culorile celor de la Lotto, dar cele mai mari victorii din carieră le-a obţinut alături de Mapei şi Cofidis. Vandenbroucke s-a impus în competiţii precum Paris-Nice, Het Volk sau Gent-Wevelgem, dar şi în două etape de Turul Spaniei. În 2004 a recunoscut că a folosit EPO (eritropoetină), fiind suspendat de Federaţia Belgiană în 2005.

Sub comanda lui Nico Mattan, un alt cîştigător din Gent-Wevelgem, Vandenbroucke a încercat  în acest an o revenire alături de cei de la Cinelli-Down Under, dar a pus capăt colaborării în iunie. De atunci, Frank nu a reuşit să mai convingă pe nimeni că merită o nouă şansă.

"E o veste teribilă, dar mă aşteptam la aşa ceva. Ştiam că nu o duce bine. Avea suişuri şi coborîşuri ,atît ca sănătate, cît şi ca moral. Duminică a plecat în Senegal", a spus unchiul său, Jean-Luc Vandenbroucke pentru AFP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.