Altele

Foste glorii ale sportului îi cer lui Traian Băsescu menţinerea în funcţie a Sorinei Plăcintă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Foşti campioni mondiali sau olimpici, printre care Elisabeta Lipă, Nicu Vlad, Ivan Patzaichin sau Gabi Szabo, i-au scris preşedintele Traian Băsescu o scrisoare deschisă în care îi cer acestuia să o menţină pe Sorina Plăcintă în funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului.

"De multe ori, noi, iniţiatorii acestei scrisori, suntem numiţi mari campioni, ambasadori ai neamului, maeştri ai sportului şi multe alte apelative măgulitoare. Tot de multe ori, atunci când avem nevoie de sprijin, nu ne aude nimeni. Vrem un lucru cât se poate de simplu: să avem un Ministru al Sportului dedicat. Din punctul nostru de vedere, această persoană nu poate fi alta decât actualul ministru al Tineretului şi Sportului, doamna Sorina Plăcintă. Cu toate că doamna ministru Plăcintă a fost numită politic, noi o considerăm, mai de grabă, un tehnocrat, un profesionist, un manager", se arată în scrisoare foştilor sportivi adresată preşedintelui Băsescu.

Cei care semnează această scrisoare deschisă au oferit şi argumente pentru menţinerea Sorinei Plăcintă în funcţie: "Ea este ministrul care a venit mereu în întâmpinarea nevoilor sportivilor, a rezolvării problemelor din sport, a muncit cot la cot cu noi pentru a elabora o Strategie Naţională pentru Sport. În plus, aproape ca niciodată, plăţile sportivilor sunt la zi. În concluzie, prin această scrisoare deschisă, vă aducem la cunoştinţă că noi, cei care am avut şi avem un cuvânt de spus pentru sportul românesc, o susţinem în continuare pe Sorina Plăcintă ca Ministru al Tineretului şi Sportului".

Scrisoare deschisă este semnată de Elisabeta Lipă, Nicu Vlad, Ruxandra Dragomir, Rudel Obreja, Gabriela Szabo, Laura Badea, Ivan Patzaichin, Andreea Răducan, Alin Petrache, Anatolie Grinţescu, Cristian Gaţu, Ana Pascu, Elena Frâncu, Fiţa Lovin, Puiu Gaspar, Mihai Covaliu, Adrian Stoica, Răzvan Florea, Viorel Păunescu, Valeria Răcilă, Ion Draica.

Sursa: Newsin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.