Nationala

Avertisment!

Articol de Viorel Tudorache  —  marţi, 20 octombrie 2009

Răzvan Lucescu nu-l va mai convoca temporar pe Marica, nemulţumit de randamentul şi de atitudinea vîrfului de 24 de ani


Ciprian Marica este în mare pericol să-şi piardă locul din atacul "naţionalei" României. La bază stau atît raţionamente sportive, cît şi de comportament.

Surse din anturajul reprezentativei susţin că Răzvan Lucescu intenţionează să nu-l mai convoace temporar pe vîrful lui VfB Stuttgart, cel puţin pentru amicalul cu Polonia din 14 noiembrie, deranjat de fiţele copiate de la prietenul său, Adrian Mutu. "Dacă nu-şi va îndrepta atitudinea, s-ar putea ca Răzvan să renunţe şi la Marica, aşa cum a făcut-o cu Mutu", a explicat un federal.

Un gol la 4 meciuri
La toate acestea se adaugă şi randamentul scăzut din ultimul timp al lui Marica. În condiţiile în care a fost cel mai folosit "tricolor" din preliminariile CM 2010, atacantul de 24 de ani a marcat doar două goluri, cu Serbia (2-3) şi cu Lituania (1-0), în cele 9 partide jucate. În total 718 minute, ca titular!

Marica are o medie de un gol la 359 de minute, adică la aproape 4 meciuri. Mult sub ceea ce a realizat în campania de calificare la Euro 2008, cînd a înscris de 5 ori în 769 de minute jucate şi a rezultat o medie de o reuşită la 153,8 minute! "Marica trebuie să joace mai mult la Stuttgart pentru a redeveni atacantul percutant de care avem nevoie", a concluzionat un oficial FRF.

Revine Daniel Niculae
Pentru amicalul cu Polonia, programat la 14 noiembrie, în deplasare, Răzvan Lucescu vrea să încerce şi alte variante ofensive. În acest sens, selecţionerul pregăteşte revenirea lui Daniel Niculae, care dă semne că îşi continuă traiectoria ascendentă la Auxerre. Celelalte opţiuni de atacanţi pentru ultima acţiune din 2009 a lotului sînt Mazilu, Bucur şi Andrei Cristea. 


136 este locul ocupat de Marica în topul marcatorilor din preliminariile CM 2010, zona europeană, iar Bucur, tot cu două goluri, e pe 99, cu o medie de o reuşită la 159,5 minute

 
12goluri a marcat Marica în cele 37 de selecţii la "naţională"


 "Marica n-are cum să dea randament la echipa naţională dacă nu joacă şi nu înscrie la Stuttgart, iar Răzvan trebuie să dea şanse şi altor atacanţi mai în formă"
DECLARAŢIA ZILEI: RODION CĂMĂTARU, fost golgeter al României


RĂZVAN: “MUTU M-A DEZAMĂGIT”
Răzvan Lucescu a declarat aseară, la Fanatik Show pe DigiSport: "Mutu m-a dezamăgit total prin modul cum s-a comportat! Nu are rost să discutăm acum dacă îl voi mai convoca". În privinţa lui Adrian Cristea, selecţionerul a precizat: "I-am spus după meciul cu Franţa să-şi schimbe atitudinea, dar n-a profitat de a doua şansă pe care i-am acordat-o. Cine nu e responsabil în afara terenului nu poate fi responsabil nici pe teren".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.