Liga Campionilor

"Minunea" Diarra

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bavarezilor nu le vine să creadă că mijlocaşul care la ei n-a convins e acum internaţional francez şi căpitanul lui Bordeaux


Bayern va avea de-a face diseară cu un jucător pe care cu ani în urmă n-a dat doi bani: Alou Diarra. Acum în vîrstă de 28 de ani, mijlocaşul francez şi-a încercat norocul la multipla campioană a Germaniei între 2000 şi 2002. A bifat 41 de meciuri la "amatori" (5 goluri), unde l-a avut coechipier pe Lahm, dar saltul la prima echipă nu l-a reuşit.

Diarra a "explodat" cu adevărat abia după ce a părăsit Munchenul. Au urmat Liverpool, Le Havre, Bastia, Lens, Lyon şi, în 2007, Bordeaux, pe care a condus-o sezonul trecut la titlu din calitatea de căpitan. Evoluţiile sale l-au convins şi pe selecţionerul francez Raymond Domenech, care l-a convocat fără să stea pe gînduri.

"Şi pe vremea cînd jucam împreună era un fotbalist de calitate. Redutabil în duelurile la cap, bun pasator. Dar nu mi-aş fi închipuit niciodată că va ajunge atît de departe", a recunscut Lahm. Managerul Uli Hoeness e şi mai surprins: "Pentru mine, Alou e a 7-a minune a lumii. Dacă mi-ar fi spus cineva acum 5 ani că va deveni internaţional şi căpitan la Bordeaux şi-aş mai fi făcut şi pariu, pierdeam o avere".


13 milioane euro e suma la care e evaluat Alou Diarra pe transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.