Liga 2

Apă de ploaie

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"U" Cluj şi UTA şi-au împărţit punctele în derby-ul Ardealului, după un joc de uzură pe o ploaie sîcîitoare


Cîndva derby de tradiţie în elita fotbalului românesc, meciul "U" Cluj - UTA a ţinut ieri capul de afiş în liga secundă. Derby-ul ardelean şi-a păstrat încleştarea, dar nu şi calitatea. Chiar dacă a început furtunos, cu şutul lui Băd (1) din afara careului, respins greu de Bălgrădean şi dubla reluare a lui Batin (3) din unghi, una ţintindu-l pe Huţan, cealaltă trecînd paralel cu poarta, confruntarea a fost mai mult o luptă surdă în noroi.

Arădenii au profit la prima eroare din defensiva gazdelor. Huţan a ieşit tîrziu la angajarea lui Batin pentru Ţucudean, l-a secerat pe Szilagyi, iar atacantul arădean a rămas singur cu poarta goală (32). "Studenţii" n-au vrut însă să-i strice debutul oficial al antrenorului Cristi Dulca, iar căpitanul Unguruşan a catapultat în plasă, o torpilă de la 25 de metri (39).

După pauză, cînd ploaia s-a înteţit, fotbalul a suferit crunt, iar ocaziile s-au împărţit frăţeşte. Pe de-o parte, Băd (57), cu o deviere pe lîngă poartă şi Ţene (82), cu un şut peste din afara careului, respectiv Batin (64) şi Chindriş (77) cu şuturi reţinute în doi timpi de Huţan, au fost singurele pericole notabile.


"Ne bucurăm că nu am pierdut, chiar dacă se putea şi mai mult. Aceste două echipe merită să joace în sezonul viitor în Liga 1"
Roland Nagy, antrenor UTA


"Sînt mulţumit pe jumătate. S-a văzut o schimbare în bine de atitudine. Au trecut 9 etape, lupta e în continuare deschisă pentru promovare"
Cristian Dulca, antrenor "U" Cluj


Spectacol cu Popa
Directorul tehnic al arădenilor, Ionuţ Popa, a intrat în confict cu forţele de ordine care nu i-au permis accesul la vestiare. "Este inadmisibil ca Ionuţ Popa să fie agresat verbal şi fizic în 2009, fiindcă a vrut să intre la vestiare, chiar dacă este sau nu suspendat. Avea tot dreptul să intre că doar nu sîntem în cătuşe, sîntem la fotbal. S-au temut de noi, e clar. Ce credeau, că are Popa bagheta magică la el?", a afirmat Roland Nagy, antrenorul arădenilor. Popa a privit meciul din tribună, fiind suspendat după ce a fost eliminat cu Drobeta (3-1).

Fumigenele problemă
La mijlocul primei reprize, fanii Universităţii Cluj au aprins fumigene şi petarde în tribună. Forţele de ordine au intervenit imediat pentru a-i depista pe suporterii care au folosit materiale pirotehnice, conflictul fiind la un pas să degenereze în violenţe. Apoi, spiritele s-au calmat pe moment, dar suporterii clujeni au aruncat din nou cu fumigene spre galeria arădeană, iar una l-a lovit pe unul dintre scutieri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.