Handbal

Atitudinea contează » Oltchim s-a chinuit să învingă Rulmentul Braşov, o echipă în pragul desfiinţării

Articol de Marian Ursescu, Gabi Cîrjaliu  —  miercuri, 21 octombrie 2009

Neplătite de mai bine de un an, jucătoarele Rulmentului au hotărît marţi să nu se prezinte la meciul cu Oltchim. Disputarea derbyului care fierbea, altă dată, handbalul românesc era incertă. Pînă la urmă, braşovencele au făcut însă pasul înapoi, deşi patronul echipei, Teodor Florescu, nu le-a dat decît un salariu din cele restante. "Mergem la Vîlcea! Nu avem şanse să cîştigăm, dar ne vom apăra onoarea", a anunţat antrenorul Herbert Muller.

"Galacticele" de la Oltchim le-au privit un pic superior pe adversare. Şi braşovencele nu le-au iertat. Munteanu a închis poarta, Barbosa a fost de neoprit, iar mezina Gogoriţă a arătat că ar putea deveni un om de bază în echipă. Incredibil, în minutul 22, oaspetele conduceau cu 11-8, iar în sala de la Ramnicu Vîlcea s-a aşternut liniştea. Vîlcencele s-au trezit însă la timp, Paula Ungureanu şi-a început recitalul, iar în ofensivă, Neagu şi Maier au marcat la foc automat. Şase goluri consecutive şi Vîlcea a intrat la pauză în avantaj: 15-13.

Braşovencele au făcut deplasarea la Vîlcea în ziua meciului şi oboseala s-a simţit în partea a doua. Chiar şi aşa, Rulmentul nu a cedat. Ardelencele au luptat pînă la final şi au părăsit terenul în aplauzele spectatorilor. Oltchim a cîştigat cu 31-25.

Oltchim 31 (15)
Neagu 6, Maier 5, Elisei 5, Stanca 3, Şimkute 3, Manea 3, Lecuşanu 2, Gatzel 2, Vaşciuk
1, Luca 1. Antrenor: Radu Voina

Rulmentul 25 (13)
Barbosa 12, Gogoriţă 6, Alexandrescu 2, Diniş 1, Niculae 1, Barcan 1, Gogîrlă 1, Ilie 1.
Antrenor: Herbert Muller

Voina nemulţumit
Radu Voina, tehnicianul Oltchimului, era îngrijorat la finalul partidei cu Rulmentul, în perspectiva partidei cu campioana Spaniei, SD Itxako, la debutul echipei în Liga Campionilor. "Tot meciul am jucat haotic, mult prea individualist. Vom analiza prestaţia pînă la meciul de sîmbătă şi poate fetele se vor trezi. Aşa se întîmplă cînd nu-ţi respecţi adversarul. Şi nici pe ele nu s-au respectat", a spus nervos Voina, la final. "Am bătut azi cu şase goluri, jucînd prost, doar pentru că valoarea campionatului e mult prea slabă", a încheiat tehnicianul Oltchimului şi al "naţionalei" României.

Ultimul meci?
Avînd în lot doar 11 handbaliste, Rulmentul ar putea să mai piardă joi încă trei, Ionica Munteanu, Cristina Niculae şi Aneta Barcan urmînd să fie declarate jucătoare libere de contract de FRH în condiţiile în care nu-şi vor primi restanţele financiare. "Nu ştiu dacă va fi ultimul meci sau nu. Eu sper ca această echipă frumoasă să nu moară. Aşa însă, nu se mai poate. Fără bani, nu le mai pot păcăli pe fete să joace", a declarat antrenorul Herbert Muller. Patronul Braşovului, Teodor Florescu a fost la meciul de miercuri. Galeria vîlceană a scandat în dese rînduri : "Dă-le banii!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.