Liga 1

"Veritabilă lecţie de fotbal"

Articol de Răzvan Rotaru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Presa internaţională a fost impresionată de prestaţia Stelei din partida cu Anderlecht şi a relatat pe larg prima calificare a unei echipe româneşti în finala CCE

Victoria roş-albaştrilor din semifinalele CCE în faţa campioanei Belgiei a răsunat în toată Europa. Presa din toată lumea a adus laude fotbaliştilor antrenaţi la acea vreme de Emeric Ienei. "Steaua este noua revelaţie a fotbalului european. Formaţia română a dat o veritabilă lecţie de fotbal compatrioţilor noştri", scria cotidianul belgian "Le Soir" la o zi după meciul Steaua-Anderlecht 3-0. "Imediat după lovitura de începere românii au asaltat poarta belgiană, iar după doar cîteva minute Piţurcă a înscris. Portarul Duckadam a fost în zi mare", a scris agenţia de presă France Presse.

"Fotbaliştii de la Steaua au fost necruţători în apărare şi au desfăşurat un joc inventiv ce nu le-a permis fotbaliştilor lui Anderlecht să-şi demonstreze valenţele ofensive care i-au consacrat", au relatat şi cei de la Reuters.

"Scorul de 3-0 nu este absolut deloc exagerat, iar prin asta s-a văzut cîte de mobili şi plini de vivacitate au fost românii"
La Libre Belgique

"Ştacheta a fost mult prea înaltă pentru Anderlecht"
Le Soir

11 lei costă DVD-ul cu meciul integral Steaua - Anderlecht, oferit marţi de Gazeta Sporturilor împreună cu ziarul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.