Liga 1

Crazy coach

Articol de Alexandru Răducanu  —  luni, 26 octombrie 2009

Cîrţu îşi respectă renumele de cel mai coleric antrenor din Liga I. Sîmbătă seară a făcut circ pe marginea terenului, arătîndu-i lui Augustus Constantin semnele cătuşelor

O dată la cîteva meciuri, "Sorinaccio" şochează prin gesturi sau declaraţii. Cel mai coleric antrenor de la noi a lovit din nou sîmbătă seară, la 0-0 cu Urziceniul. Finalul meciului l-a găsit fluturînd în aer mîinile încrucişate cu trimitere la Augustus Constantin, gesturi clare care sugerau cătuşele (foto). Tatăl "centralului", fostul şef CCA Gheorghe Constantin, este în arest de aproape 7 luni, în dosarul "Mită pentru arbitri".

După partidă, Cîrţu a acuzat arbitrajul potrivnic, "Augustus a venit să-i ajute pe ialomoţeni, a mai făcut-o de cîteva ori, nu sîntem fraieri", şi a furnizat o explicaţie hilară pentru gestul său: "Făceam semne că s-a terminat meciul! Ce mare brînză?".

De-a lungul timpului, antrenorul a fost protagonistul mai multor păţanii, un amestec de comic şi nebunie.

AGITATUL

» În urmă cu două sezoane, pe cînd o antrena pe Dacia Mioveni, la un meci cu Dinamo, Cîrţu s-a enervat atît de tare că fundaşii nu i-au respectat sarcinile încît a izbit violent cu capul acoperişul băncii de rezerve (foto).
» Acum un an, la un meci în Giuleşti, s-a pus în genunchi şi a strîns, de nervi, covorul aşezat în faţa băncilor de rezerve.
»  În timp ce o pregătea pe FC Argeş, Cîrţu a părăsit banca de rezerve la pauza unui joc cu Bistriţa şi a văzut a doua repriză din autocar. "E dreptul vostru să scrieţi că a fost blat, ce rost mai avea să stau pe bancă?!", le-a zis ziariştilor.

PONTOSUL

» Despre temperamentul lui:
"Nu joc teatru, chiar nu suport să pierd, înnebunesc dacă se întîmplă! Nici şeptic nu am jucat cu fetele mele, tot în ideea asta, să nu mă enervez"
» După meciul cu Franţa: "Noi obosim încercînd să recuperăm mingea, iar cînd o avem ne odihnim".
» Despre Adrian Mititelu: "L-am băgat prea mult în seamă! Are capul cît damigeana şi mintea cît dopul!"
» Despre Mircea Rednic: "Ca antrenor e ca fierul de călcat: pe unde trece, pîrjoleşte!"
» Despre posibilitatea să revină la Universitatea, deşi semnase cu altă echipă pentru următorii doi ani: "Contează mai puţin hîrtiile. Ştiţi cum e, omul se îndoaie la bani şi la femei. La mine nu e cazul la femei".
»  După un Craiova - FC Braşov 1-0, în 2000, decis de un autogol al lui Bodea: "Craiova a cîştigat printr-un autogol? Să fie primit!".

Augustus: "N-am văzut ce semne îmi făcea"
Arbitrul meciului de la Tîrgu Jiu, Augustus Constantin, spune că a văzut gesturile lui Cîrţu abia după meci, pe reluările TV. "N-am observat ce semne îmi făcea, de-asta nu l-am trimis în tribună. Ar fi fost ultimul lucru pe care l-aş fi acceptat! Acum să judece cei în măsură", a zis "centralul" vîlcean pentru Gazetă. Şeful Şcolii de Antrenori FRF, Mircea Rădulescu, s-a eschivat: "Nu comentez deocamdată ce-a făcut Cîrţu, ca să nu greşesc. Aştept să văd raportul observatorului".

"Bun şi-un punct!"
Jucătorii gorjeni s-au declarat mulţumiţi cu egalul contra campioanei, chiar dacă n-au mai cîştigat în Liga I de o lună şi jumătate. "E bun şi-un punct la cum s-a desfăşurat meciul. Victoriile întîrzie, dar sper să învingem şi noi în următoarea etapă, cînd vom juca la Braşov", a declarat mijlocaşul Florin Hidişan. "Nouă nu ne convine această remiză. S-a simţit însă oboseala pe care am acumulat-o după meciul de la Glasgow", a spus "secundul" Unirii, Dan Stîngaciu. (Cosmin Brujan)

ŞTIRILE MECIULUI:

» Dan Petrescu
a plecat furios după meci şi l-a trimis la conferinţa de presă pe antrenorul secund Dan Stîngaciu. "Era epuizat, trăieşte absolut orice moment al antrenamentelor, nu numai meciurile", l-a scuzat MM Stoica pe "Bursuc".

» Mihai Stoica
, manager general Urziceni: "Trebuie să uităm repede aceste trei meciuri în Liga I din care am luat doar două puncte. Toată atenţia ne e îndreptată acum spre meciul cu Braşov, din Cupă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.