Liga Campionilor

Ally McCoist: "Steaua avea o echipă formidabilă"

Ray Wilkins

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marți, 03 noiembrie 2009

Ally McCoist (foto, primul din stînga), golgeterul all-time al lui Rangers, şi Ray Wilkins, fost jucător la Chelsea, Manchester şi Rangers, şi-au amintit de dubla cu Steaua, din sezonul 1987-1988 al Cupei Campionilor Europeni. Steaua a cîştigat în Ghencea cu 2-0 şi a pierdut cu 2-1 pe Ibrox Park. Românii au mers însă în turul următor.

Ally McCoist şi-a adus aminte de "aerul comunist" care înconjura disputa din Ghencea şi a lăudat echipa de atunci a Stelei: "Îmi aduc aminte de meciul din România, cu Steaua, tocmai revenisem după o accidentare. Ţin minte că în tribune erau numai soldaţi şi poliţişti. În ziua meciului, două elicoptere survolau terenul şi mai coborau din cînd în cînd pentru a îndepărta zăpada.

Steaua avea o echipă foarte bună pe vremea aceea, cu vedete precum Hagi şi Lăcătuş, băieţi care au alcătuit apoi naţionala României. I-am bătut apoi pe Ibrox Park, dar Lăcătuş a înscris în acel meci şi am pierdut calificarea.

Sperăm că lucrurile s-au schimbat de atunci. A fost pentru mine o experienţă interesantă, cu România sub regimul lui Ceauşescu, dar fără îndoială că băieţii aceia ştiau fotbal. Dacă le dădeai mingea nu o mai luai înapoi pentru o perioadă lungă a meciului", a spus Allly McCoist pentru siteul clubului.

Ray Wilkins era una din vedetele echipei în acea vreme şi spera să meargă cu Rangers cel puţin pînă în semifinalele competiţiei, performanţă pe care o reuşise deja cu Manchester în 1984.

"Îmi aduc aminte de acea partidă cu Steaua. Am pierdut numai cu 2-0 atunci, dar am fost dominaţi pe toată durata partidei. Cred că singurele dăţi cînd am văzut mingea a fost atunci cînd porneam de la centru.

I-am bătut apoi pe Ibrox Park, dar cu 2-1 şi nu a fost de ajuns. Ei au mers mai departe", a spus Ray Wilkins.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.