Nationala

Răzvan Lucescu l-a desfiinţat pe Adrian Mutu!

Răzvan Lucescu și Mutu

Articol de Viorel Tudorache, George Ştucan  —  miercuri, 04 noiembrie 2009

Este oficial: Lucescu jr. renunţă la Adrian  Mutu şi Adrian Cristea. În raportul prezentat în Comitetul Executiv, i-a acuzat de "indisciplină crasă"


Pentru prima dată, Gazeta face public astăzi raportul unui selecţioner al României: documentul prezentat ieri în Comitetul Executiv de Lucescu jr.! Analiza e structurată în nouă capitole care ating diferite aspecte din timpul acţiunilor "naţionalei" din iunie şi pînă în prezent. Cel mai consistent însă, "Atitudine, disciplină, motivaţie", se concentrează pe escapadele repetate ale lui Mutu şi Adrian Cristea, la care Răzvan a anunţat că renunţă!

"Tolerat"
Lucescu i-a taxat pe cei doi petrecăreţi: "Atitudinea şi jocul slab la Belgrad al lui Mutu şi Adrian Cristea, în mod special cei doi, au rădăcini mai vechi tolerîndu-li-se un asemenea comportament. Plecarea lui Mutu la Novi Sad imediat după joc, fără a mă fi anunţat pe mine sau pe altcineva, chiar dacă acumulase două galbene şi nu ar fi evoluat cu Feroe, este un act de indisciplină crasă. Nu voi tolera sub nici o formă asemenea atitudine la echipa naţională".

Comparat cu Chivu
Selecţionerul a oferit ca exemplu comportamentul căpitanului: "Chivu, care luase cartonaş roşu cu Serbia, a rămas după joc cu echipa, revenind cu aceasta la Bucureşti a doua zi. A rămas pînă după-amiază, discutînd cu coechipierii, cu stafful tehnic, despre situaţia actuală şi despre ceea ce va urma".

"Neconvocare"
În încheierea capitolului, Răzvan Lucescu a confirmat că actele de indisciplină ale lui Mutu şi Adrian Cristea nu vor rămîne nepedepsite: "Toate apariţiile în presa de scandal, dar şi în cea sportivă, cu ieşiri peste anumite ore din noapte la cluburi sau restaurante, care frizează disciplina în afara terenului de joc, nu vor rămîne nesancţionate. Cei care nu vor arăta respect nu vor mai fi toleraţi, mergîndu-se pînă la neconvocare".

"Conducătorii îşi rezolvă interesele personale"
Selecţionerul n-a evitat să fie virulent la adresa preşedinţilor de club. Raportul e la obiect: "Echipa naţională îşi desfăşoară pregătirea într-o atmosferă total negativă pornită din partea unor conducători care încearcă să-şi rezolve interesele personale prin impunerea unor jucători. Cristi Borcea de la Dinamo a fost cel care a lansat această campanie din cauza faptului că Marius Niculae nu a fost convocat la lot pentru dubla cu Franţa şi Austria. El era accidentat atunci, nejucînd nici un minut pînă în clipa de faţă". Şi o mărturisire: "Presiunea conducătorilor nu s-a oprit acolo, ci a continuat şi continuă şi în aceste momente. Şi probabil va continua!".


5.000 DE EURO va fi amenda maximă la “națională” pentru indisciplină: urmează excluderea!


"Nu e vorba de un caz Mutu. Tamaş e un alt fotbalist talentat care se autoexclude prin ceea ce face. Depinde doar de comportamentul lui dacă va reveni sau nu la "națională" :s
DECLARAȚIA ZILEI: RĂZVAN LUCESCU, selecționer România


Raportul lui Răzvan

- obiective imediate: "Alcătuirea unui grup puternic motivat, indiferent de joc, amical sau oficial, dispus la sacrificii totale pe teren. Disciplina în antrenamente, jocuri şi cea tactică sînt primordiale"

- eşecul din Serbia: "În zilele premergătoare jocului, concentrarea jucătorilor în antrenamente nu a mai fost aceeaşi, motivaţia a lipsit la unii jucători, care au lăsat mult de dorit la Belgrad"

- posturile deficitare: "Fundaş dreapta, fundaş stînga, mijlocaş central şi puţine variante la mijlocaşii laterali"

- "stranieri": "Dacă înainte existau sub observare 20-25 de jucători care jucau permanent, acum numărul lor a scăzut dramatic, limitîndu-se la 8-10"

- perspectivă: "Anul viitor intenţionez să convoc în 2-3 rînduri pe parcursul returului jucătorii pe care-i consider pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor echipei naţionale (1-2 zile)"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.