Handbal

Păstraţi tradiţia!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana României vizează mîine a treia victorie consecutivă în grupă, mai ales că adversara Gyor trece printr-o perioadă nefastă

Oltchim Rm. Vîlcea e pe val. A bătut în Spania pe Itxako, 27-24, iar săptămîna trecută a învins echipa lui Trefilov, Zvezda Zvenigorod, 31-27. Mîine, pe terenul "galacticelor" vin unguroaicele de la Gyor, echipă care nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Fără Gorbicz, accidentată, cu românca Brădeanu abia revenită pe teren după ce a născut, maghiarele au învins greu pe Itxako, 29-28, şi au pierdut clar, 29-34 în Rusia.

"Nici un meci nu seamănă cu altul. Nu trebuie să privim Gyorul ca pe o echipă învinsă dinainte. Au jucătoare foarte bune, Palinger, Verten, Tomori, Brădeanu pot face oricînd diferenţa", a declarat antrenorul Radu Voina. Gyor e adversar tradiţional pentru vîlcence. "Le-am întîlnit în ultimii doi ani şi victoriile s-au împărţit. Sper să le batem şi acum, la Vîlcea. Am încredere în fete că vor face din nou un joc bun. Dorinţa lor e foarte mare", a adăugat Voina.

Oltchim se gîndeşte la victorie, dar şi la primul loc în grupă. "În cazul calificării mai departe, de pe primul loc în grupă am avea adversari mai accesibili. E un aspect important", crede preşedintele Ioan Gavrilescu. Csaba Konkoly, antrenorul lui Gyor, a declarat în presa maghiară: "Vîlcea e cea mai puternică echipă la ora actuală din grupă. Vrem însă să facem un joc bun şi poate le încurcăm". Gyor a jucat anul trecut finala Ligii Campionilor, pierdută la mare luptă cu Viborg.

Elisei pleacă în Belgia
Accidentată grav în partida cu Zvezda, Valentina Elisei Ardean pleacă duminică în Belgia, la clinica doctorului Martens. "Luni dimineaţa sînt deja programată la operaţie. Este afectat ligamentul încrucişat la genunchiul stîng, dar şi meniscul. O să văd exact acolo cum va fi operaţia. E prima din cariera mea şi sper să trec cu bine", a declarat Alice. Afectată că va rata meciurile din Liga Campionilor cu Oltchim, dar şi Mondialul din China, Alice şi-a vizitat aseară coechipierele. "Le-am încurajat şi le voi ţine pumnii. Îmi pare rău că nu sînt cu ele, aş fi dorit să joc, dar nu întotdeauna faci ceea ce-ţi doreşti", a adăugat Elisei.

2-2 la directe
Oltchim şi Gyor s-au întîlnit de patru ori în Liga Campionilor în precedentele două ediţii. Vîlcencele au cîştigat de fiecare dată pe propriul teren, 32-27 şi apoi 28-26. În Ungaria, maghiarele şi-au luat revanşa: 30-27 şi 30-28.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.