Box

Meci de istorie astăzi în box: Haye vs. Valuev. Cine va cîştiga?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 07 noiembrie 2009

Meci de istorie astăzi în box. David Haye se bate cu Nikolay Valuev în cel mai tare meci al anului la categoria grea. Dacă îl învinge pe rus, Haye intră în istoria boxului mondial. Cine va cîştiga: mărimea sau agilitatea?

Britanicul crede că insultele pe care le-a adresat adversarului său, campionul WBA Nikolai Valuev, vor juca un rol important în meciul care va avea loc în această seară.

Haye (22-1, 22 KO) l-a făcut pe Valuev (50-1, 34 KO) "ciudăţenie de la circ" şi a spus că este un pugilist cu "un stil urît".

Haye a declarat: "Sînt pregătit să scriu istorie. A trecut aproape un an decînd nu am mai urcat în ring, dar m-am antrenat foarte mult, nu am stat cu burat la soare".

Valuev a spus: "Nu aş avea cum să nu îl iau în serios pe Haye. Este un pugilist experimentat şi periculos. Care este planul meu pentru acest meci? Am mai multe variante. Scopul fiecărui pugilist este să îşi impună ritmul în ring. Asta voi face şi eu cu Haye".

În lumea boxului părerile sînt împărţite, iar sansele egale pentru cei doi pugilişti:

Carl Froch, campion WBC la supermijlocie: "Haye este rapid, iat Valuev este greoi. Dacă david va folosi asta în avantajul său poate cîştiga, dar trebuie să evite să fie prins în jocul rusului".

Monte Barrett, care a boxat cu ambii: "David Haye este mai tenace. Cred că va cîştiga Valuev pentru că este foarte bun la această categorie".

Freddie Roach: "Haye îl va distruge pe Valuev. Are viteză şi putere. Haye poate scrie istorie cu un KO şi o ştie foarte bine".

Emmanuel Steward, antrenorul lui Wladimir Klischko: "Este posibil să mă înşel, însă cred că David este favorit datorită vitezei pe care o are. Este un pugilist extrem de talentat şi foarte isteţ".

Ricky Hatton: "David are multă putere şi cred că îl poate învinge pe Valuev cu un KO de senzaţie".

Arthur Abraham: "Cred că Nikolay va învinge. Pentru Haye este foarte dificil să lupte cu un adversar atît de mare şi greu cum este Valuev. Haye este un pugilist bun, dar cred că Niko se va "ocupa" de el. Va controla meciul cu directa lui de stînga".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.