Liga 1

Pierde Toja echipa?

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  duminică, 08 noiembrie 2009

Reintrarea cuplului Ovidiu Petre - Pleşan şi redirecţionarea lui Tănase pe banda stîngă îl pot lăsa pe banca de rezerve pe mijlocaşul columbian

Stoichiţă nu s-a ales numai cu critici şi acuze din partea fanilor şi a presei după meciul de la Istanbul, în care a pierdut cu 2-1 în faţa lui Fenerbahce. O dată cu revenirea lui Tănase, va avea acum sarcina extrem de dificilă de a alege cei 11 titulari pe care îi va folosi mîine seară, în întîlnirea cu Unirea Alba Iulia.

REVINE CUPLUL OVIDIU PETRE - PLEŞAN
Cel mai probabil, Tănase nu va mai fi folosit ca al doilea vîrf, ci extremă stînga, mai ales că şi Răzvan Lucescu i-a anunţat pe oficialii Stelei că are de gînd să-l înlocuiască pe Mutu cu tînărul fotbalist adus de Becali de la Piteşti. Apoi, tocmai din cauza faptului că a fost extrem de nemulţumit de cum a jucat echipa la centrul terenului cu Fener, aproape sigur îi va readuce ca titulari pe Ovidiu Petre şi pe Pleşan, cu care a cîştigat derby-ul de la Timişoara.

În aceste condiţii însă, se naşte o dilemă extrem de importantă pentru "Lippi". Unde şi dacă e cazul să-i mai facă loc în echipa de bază lui Juan Toja? În dreapta nu, pentru că acolo va fi sigur Nicoliţă, iar în atac va alege cuplul ofensiv dintre Kapetanos, Dayro şi Surdu, cel mai probabil pe ultimii doi, odihniţi la Istanbul.

TOJA NU MAI ARE LOC NICI PE STÎNGA
În centru a fost total nemulţumit de columbian şi îi are la îndemînă pe Petre şi pe Pleşan, mai proaspeţi şi cu mult mai mare experienţă, iar pe stînga trebuie neapărat să-l joace pe Tănase. 99% Toja va fi rezervă luni cu Alba Iulia şi şi-ar putea pierde şi pe viitor postul de titular dacă echipa va da randament fără el.

ARGUMENTUL MENŢINERII LUI ÎN ECHIPĂ

E favoritul lui Gigi şi al lui Virgil!
Toja e printre puţinii fotbalişti din lotul actual, alături de Ovidiu Petre şi Bogdan Stancu, pe care Gigi Becali nu i-a criticat niciodată. Întotdeauna, columbianul a fost preferatul patronului, care l-a lăudat indiferent de modul în care a evoluat. Tocmai de aceea, opţiunea clară a lui Becali în favoarea lui ar putea fi motivul principal care să-l determine pe Stoichiţă să nu-l scoată din echipă.

ARGUMENTELE SCOATERII LUI DIN ECHIPĂ

Cifre slabe în actualul sezon

» a jucat 14 meciuri în campionat şi în Cupa UEFA
» a reuşit un singur gol
» a reuşit contraperformanţa de a încasa nu mai puţin de 6 cartonaşe galbene şi unul roşu
» a marcat un autogol cu Gloria Bistriţa
» n-a oferit nici măcar o singură pasă decisivă, deşi a jucat în 99% din cazuri ca mijlocaş coordonator

E penultimul în topul GSP
Încă o dovadă a prestaţiei sub aşteptări a lui Toja în actualul sezon e media notelor GSP pentru meciurile din campionat şi din Europa League. 5,69 e media calificativelor columbianului, el fiind pe penultimul loc între cei care au jucat măcar 4 meciuri în actualul sezon. Ultimul şi singurul din spatele lui e Ninu, cu 5,45.

ECHIPĂ ODIHNITĂ LA MECIUL DE MÎINE CU UNIREA ALBA IULIA
Stoichiţă ar putea avea mîine seară, la startul meciului cu Unirea Alba Iulia, aproape jumătate de echipă odihnită, deşi Steaua a jucat joia trecută un meci solicitant la Istanbul. Golanski a bifat mai puţin de 20 de  minute, Ovidiu Petreşi Pleşan n-au jucat deloc, iar Dayro şi Surdu au intrat abia în ultima treime a partidei.

0 goluri a marcat Toja în cele 11 meciuri bifate pentru Steaua în cupele europene în perioada august 2008 - noiembrie 2009

0,4 e media pe meci a şuturilor pe care Toja le-a expediat în actualul sezon, una extrem de scăzută pentru un mijlocaş coordonator

1,4 e media pe meci a driblingurilor reuşite de mijlocaşul columbian în toate jocurile pe care le-a bifat în 2009-2010

3 goluri a înscris mijlocaşul sud-american în cele 31 de partide în care a evoluat pentru roş-albaştri în Liga I

200.000 de euro e salariul pe care îl are Toja la Steaua, unul dintre cele mai mari din actualul lot al lui Stoichiţă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.