Campionate

Psihic prea firav

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După ce a avut 3-0, Real a căzut total după eliminarea lui Sergio Ramos, fiind salvată de Casillas

Real are o problemă psihică. Altfel nu se explică cum, adesea în ultima vreme, echipa madrilenă se blochează la un moment dat în timpul meciului şi predă neaşteptat controlul. Ceea ce i s-a întîmplat de două ori cu AC Milan, în Ligă, s-a repetat sîmbătă, în duelul local cu Atletico. Oamenii lui Manuel Pellegrini au controlat ostilităţile mai bine de o oră. Au deschis rapid scorul (Kaka 5), au făcut apoi 3-0, însă situaţia s-a schimbat brusc.

Sergio Ramos a luat "roşu" pentru fault de ultima apărător la Aguero (64), iar Real s-a transformat. Refugiată în defensivă, a devenit de nerecunoscut. Fără încredere, i s-a şters orice idee şi, practic, a dispărut, de neînţeles, din joc. Au contat, probabil, şi înlocuirile decise de Pellegrini, mai ales cea a lui Benzema cu un Gago dezorientat.

Atletico a profitat din plin de haosul instalat în tabăra "blanco". Activate de incisivul Aguero (afectat de probleme musculare, acesta a intrat forţat în partea secundă), gazdele au prins viaţă şi în doar trei minute au înscris de două ori. Ba, erau cît pe ce să egaleze, dar Casillas, "San Iker", a respins miraculos reluarea lui Aguero şi a păstrat tradiţia: Real n-a mai pierdut derbyul Madridului de 10 ani.

FC BARCELONA - MALLORCA 4-2

Planul B a funcţionat
Alegînd să-şi menajeze o parte dintre titulari (Messi, Xavi, Iniesta, Daniel Alves), Pep Guardiola a început partida contra Mallorcăi cu oameni din linia a doua. O strategie reuşită, fiindcă FC Barcelona s-a impus cu 4-2, păstrîndu-şi avansul de un punct faţă de Real, iar două dintre goluri i-au aparţinut oportunului Pedro, ajuns golgeter, alături de Ibrahimovici. S-a remarcat şi Henry, cu prima sa reuşită după o pauză de peste 6 luni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.