Liga 1

La Real Madrid ca şi la Steaua » Amatorism la nivel înalt

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 noiembrie 2009

Eliminarea din Cupa Spaniei suferită de Real Madrid în faţa modestei Alcorcon (1-4 la general) a reprezentat un prilej de ironii şi în ceea ce priveşte managementul sportiv al colosului fotbalistic spaniol.

Tehnicianul Manuel Pellegrini s-a lovit marţi seară de imposibilitatea de a-l folosi pe fundaşul Sergio Ramos, deşi acesta era apt pentru partida din Cupa Spaniei. Ramos fusese eliminat sîmbătă în derby-ul cu Atletico Madrid din Primera Division şi ar fi trebuit să-şi ispăşească suspendarea în meciul cu Alcorcon.

Lucrul pe care nu-l ştia Jorge Valdano, omul responsabil cu situaţia jucătorilor, era că luni se sărbătorea Dia de la Almudena, o sărbătoare locală în a cărei zi nu se munceşte. Prin urmare, nici reprezentanţii Comisiei de Disciplină a fotbalului spaniol nu s-au reunit luni, cînd ar fi trebuit să aibă loc de fapt şedinţele post-etape, fapt care îl făcea pe Ramos bun de joc pentru meciul cu Alcorcon, întrucît suspendarea sa nu fusese validată.

Valdano a încercat să se scuze spunînd că l-a anunţat pe Manuel Pellegrini pînă la ora începerii partidei de eligibilitatea lui Ramos, dar că tehnicianul a preferat în cele din urmă să-l lase pe jucător să se odihnească.

ŞI LA STEAUA E LA FEL

Două cazuri asemănătoare s-au petrecut şi în Liga în acest sezon, ambele implicînd cel mai galonat club din România, Steaua Bucureşti. La începutul sezonului, Marius Ianuli, omul responsabil cu evidenţa cartonaşelor jucătorilor roş-albaştri, nu a ştiut că Dorin Goian nu poate evolua din cauza unei suspendări care data din sezonul trecut: "Am crezut că nu se mai contabilizează cartonaşele de pe un sezon pe celălalt. El a fost suspendat în anul competiţional precedent, nu ştiam că mai e valabil şi acum", a fost explicaţia celui poreclit "Mache".

El a mai comis-o o dată înaintea meciului cu Dinamo, cînd îl trecuse pe Bicfalvi pe foaia de joc, deşi acesta nu avea fişa medicală vizată. Antrenorul de atunci al roş-albaştrilor, Cristiano Bergodi, a făcut o criză de nervi şi l-a pus în ultimul moment pe foaie pe Alexandru Iacob, deşi acesta se afla în trecere prin vestiarul roş-albaştrilor, după ce jucase pentru Steaua II. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.