Liga 1

Şef pe banii lui Stache?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 noiembrie 2009

Actualul patron ar vrea să rămînă administratorul clubului după ce îi va fi vîndut acţiunile neamţului

"Vînd tot, dar voi rămîne pe viaţă la Rapid!" e planul declarat al lui George Copos. La ce se referă? Surse apropiate fostului vicepremier au dezvăluit ce intenţionează să facă: "Vrea să-i cedeze acţiunile lui Lutz Stache, dar să i se garanteze că va rămîne administrator. Adică să conducă tot el, neamţul doar să asigure finanţarea şi să achite toate datoriile, o parte dintre ele chiar către Copos!".

Germanul a efectuat deja un audit, din care reiese o valoare totală a datoriilor în jur de 10 milioane de euro. El trebuie să mai aştepte însă pînă cînd va intra în acţionariatul din Grant. Asta deoarece clubul e în insolvenţă, deci la doar pas de faliment. "Rapidul a ajuns aşa din cauza unei datorii către o firmă din Cluj, în jur de 100.000 de euro. Copos a contestat insolvenţa în justiţie şi recursul se va judeca abia în ianuarie. Pînă atunci, vînzarea acţiunilor e imposibilă!", a explicat o sursă din club.

63 la sută dintre fanii care au votat pe rapidisti.ro cred că soluţia cea mai bună pentru Rapid ar fi ca Stache să devină acţionar principal. 24 la sută îl susţin pe Copos, restul ar vrea alt acţionar

FLASH

Manea are barem: 10 puncte
Copos i-a promis lui Nicolae Manea că-l lasă "principal" şi din retur, cu condiţia să cîştige 14 puncte din cele 6 etape în care conduce echipa pînă la sfîrşitul turului. Fostul director tehnic mai are nevoie de încă 10 puncte, deci şi-ar permite maximum un egal din disputele cu Gaz Metan (acasă), Pandurii (deplasare), FC Braşov (acasă) şi Bistriţa (deplasare). "Ce, sîntem la şcoala de şoferi, să vorbim despre puncte?", a comentat antrenorul.

"Doar strănii ne mai salvau!"
Rapidiştii se folosesc de faza osfaidului din care s-a marcat primul gol la Steaua-Alba Iulia 2-0 ca să-şi susţină ideea că se tem de arbitri. "Doar străinii ne ofereau certitudinea că meciurile noastre vor fi conduse imparţial. Din păcate, vom fi arbitraţi numai de români şi ne e frică, dar nu avem ce face!", a declarat preşedintele Taban.

Ultimele noutăţi:

» Şefii clubului au discutat cu Joao Paulo despre rezilierea contractului. "Plec doar dacă îmi găsesc un angajament măcar la fel de bun!", i-a anunţat vîrful portughez, marcator al unui singur gol în acest sezon. Lusitanul mai are contract încă un an şi jumătate.

» Rapid e în pericol din cauza cartonaşelor galbene. Patru titulari vor fi suspendaţi dacă mai încasează vreun avertisment: Helder, Marius Constantin, Matici şi Herea.

» Marian Rada
a revenit la "satelitul" din Liga a III-a. Surse din club povestesc că Rada a fost trimis acolo întrucît noul "principal", Nae Manea, nu a acceptat să colaboreze cu el la echipa mare.

» Giuleştenii
s-au antrenat ieri după două zile libere. Herea şi Ricardo Fernandes sînt accidentaţi şi, din cauza asta, prezenţa lor pe teren contra lui Gaz Metan e incertă. Stoperul portughez nu a mai jucat din Ghencea, de la 1-1 cu Steaua.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.