Campionate

UEFA sprijină experimentul cu brigăzile formate din cinci arbitri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Comitetul Fotbalistic al UEFA s-a întâlnit în această săptămână la sediul din Nyon, iar forul european de fotbal a anunţat că este mulţumit de rezultatele experimentului cu brigăzile formate din cinci arbitri, informează site-ul oficial al UEFA.

"Comitetul apreciază beneficiile experimentului până în acest moment. S-a dovedit că două perechi de ochi în plus sunt de ajutor centralului pentru a minimiza erorile de arbitraj, mai ales în zona careului, dar îmbunătăţeşte şi comportamentul jucătorilor, iar acest lucru este foarte important"
, se arată într-un comunicat.

Brigăzile formate din cinci arbitri au fost propuse de preşedintele Michel Platini şi se aplică deja la meciurile din grupele Ligii Europa. Preşedintele Comitetului Fotbalistic al UEFA, germanul Franz Beckenbauer, s-a declarat mulţumit de acest experiment. Cei doi arbitri adiţionali sunt plasaţi în zona porţii, iar obiectivul lor este să supravegheze fazele petrecute în careu.

Unul dintre membrii Comitetului Fotbalistic al UEFA este Miodrag Belodedici, directorul Departamentului Copii şi Juniori din cadrul FRF. Din comitet, mai fac parte alţi foşti fotbalişti, precum Demetrio Albertini, Zvonimir Boban sau Fernando Hierro.

NewsIn

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.