Campionate

Jucătorii echipei Arsenal renunţă la salariul pe o zi ca să strângă bani pentru un spital

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 noiembrie 2009

Jucătorii echipei Arsenal vor renunţa la salariul pe o zi şi la primele pentru meciul cu Chelsea, programat la 29 noiembrie, în campionatul Angliei, ei dorind să strângă în acest sezon un milion de lire sterline pentru spitalul londonez Great Ormond Street, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, jucătorii şi oficialii de la Arsenal speră să strângă 200.000 de lire sterline la partida cu Chelsea.

Clubul Arsenal a ajutat şi în sezonul trecut spitalul din Londra, prin intermediul fundaţiei pentru copii Great Ormond Street Hospital, donând 532.816 lire sterline, iar jucătorii au avut contribuţii personale.

"Decizia de a face donaţii şi în acest sezon a fost luată în vestiar, fiind de acord toţi fotbaliştii", notează Daily Mail.

Jurnalul englez scrie şi despre alţi fotbalişti care au făcut donaţii semnificative, anterior, pentru diverse fundaţii şi organizaţii.

Norvegianul Ole Gunnar Solskj?r, care a evoluat la Manchester United în perioada 1996-2007, a donat aproximativ două milioane de lire sterline pentru ca Unicef să construiască 10 şcoli în Angola, Malawi şi Mozambic.

pIrlandezul Roy Keane a donat, în 2006, toate veniturile de la meciul său de retragere, Manchester United - Celtic, fundaţiei " Guide Dogs for the Blind" (Câini însoţitori pentru orbi).

Englezul Alan Shearer a făcut, de-a lungul carierei, mai multe donaţii, între care şi una pentru fundaţia Bobby Moore.

Jucătorul echipei Manchester City, Craig Bellamy, a înfiinţat o fundaţie ce îi poartă numele, după ce a văzut efectele devastatoare pe care războiul civil de nouă ani l-a avut asupra populaţiei din Sierra Leone. De asemenea, el a înfiinţat o academie de fotbal în Freetown, în 2008, şi a pus bazele unei competiţii pentru care a oferit 650.000 de lire sterline din banii proprii.

Fotbalistul echipei Manchester United, Rio Ferdinand, a înfiinţat fundaţia "Live the Dream" (Trăieşte visul), prin care îşi propune să ajute tinerii să-şi realizeze visurile.

Sursa: Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.