Liga 1

Ion Pîrcălab: "Dinamo e sat fără cîini"

ion pircalab

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ion Pîrcălab critică libertatea nelimitată de care se bucură jucătorii şi spune că Dinu ar trebui să coboare de pe bancă.


- Domnule Pîrcălab, s-a mai liniştit situaţia la echipă? Săptămîna asta n-a vorbit nimeni de vreo schimbare de antrenor.
- Cred că rămîn pînă la iarnă. Şi Ţălnar, şi Dinu. Ar fi o eroare să-i schimbe acum, imediat. În afara de partida cu Galatasaray în care am jucat ţonţoriul, adică nimic, se pare că Dinamo este pe drumul cel bun.

- Reprezintă Ţălnar şi Dinu o soluţie pentru viitorul lui Dinamo?
- Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar Ţălnar - Dinu este un cuplu de avarie. Probabil, în iarnă, acţionarii vor face modificări.

- De ce credeţi că nu s-ar continua cu cei doi?
- Ţălnar stă pe bancă alături de "Sensei" Niculae, campion la judo, respect pentru asta, dar ce poate să-i zică antrenorului vizavi de tactică? Iar Dinu e în tribună. Ar trebuie să stea şi Mister pe bancă, să-i mai spună una-alta, să discute. D-aia zic: pînă la iarnă sînt buni cei doi, după care să aducă antrenor de Champions League, dacă tot zic că vor acolo.

"Pe Mister îl respectă, pe Ţălnar nu prea" ;)

- Şi dacă Dinamo bate tot pînă în iarnă, ce să facă acţionarii?
- Să-i ţină pe Ţălnar şi pe Dinu. Înseamnă că au găsit chichiţa ce nu mergea bine la echipă şi atunci merită o şansă. Oricum, Mister nu are cum să se impună atît timp cît nu stă cu jucătorii în cantonament, nu stă pe bancă, vine şi nu vine la antrenamente. E doar consultant la echipă. Lui Dinu îi trebuie o sarcină precisă. Dacă el e şeful, atunci să stea pe bancă. Altfel, dacă iese bine, e datorită lui. Dacă nu, e vina lui Ţălnar. De aceea la Dinamo s-a ajuns să fie sat fără cîini!

- De ce credeţi asta?
- Fiecare face ce vrea. Jucătorii se antrenează şi nu prea. Cînd au chef de joacă, bat, cînd nu, ajung să-i facă mari pe nişte băieţi necunoscuţi de la echipe aflate la retrogradare. Se vorbeşte de Tamaş că iese, că bea, că face. N'Doye la fel. Păi, dacă nu-i pune nimeni la respect? Cine să-i pună?

- N-ar trebui să fie şi fotbalistul mai responsabil?
- Hai, domne, parcă vorbim de academicieni şi de profesori! Dacă Dinu s-ar implica serios la echipă, dacă ar fi mînă de fier, atunci ar fi disciplină. Pe Mister îl respectă toţi, pe Ţălnar nu prea. Uitaţi-vă la Rijkaard cum arată... "Ţînţarul" e atît de dolofan, de nu încape pe bancă! Jucătorul trebuie ţinut din scurt, altfel se suie în capul antrenorului şi face ce vrea la echipă.


53 de goluri a marcat Pîrcălab pentru "cîini", în Liga I. Mai are 5 goluri în 38 de selecţii la prima reprezentativă


" Nici nu vreau să ştiu pe ce loc e echipa acum, mă interesează cînd va fi prima"
Ion Pîrcălab, fost atacant Dinamo


"Este uşor să dai cu parul, mai greu e să construieşti. Încercăm să ne liniştim şi să avem rezultate, ne interesează doar să ajungem cît mai repede pe primul loc"
DECLARAȚIA ZILEI: Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.