Nationala

Fundaş sau mijlocaş? Unde crezi că ar trebui să evolueze Mirel Rădoi?

Mirel Radoi, Radoi, Romania

Articol de Florin Dincă  —  duminică, 15 noiembrie 2009

Poziţia din teren a lui Mirel Rădoi a produs multe controverse de-alungul anilor. Oamenii de fotbal s-au împărţit în două categorii, cei care susţin că locul vicecăpitanului naţionalei este în centrul defensivei şi cei care îl văd în faţa ei, pe postul de închizător.

Imediat după meciul amical cu Polonia, Gabi Balint a observat problemele din centrul defensivei naţionale şi a tras concluzia: "Locul lui Mirel Rădoi nu este în defensivă, nu cred că el dă randament maxim în apărare. Ar trebui să evolueze la mijloc", a spus Gabi Balint la Sport Total FM.

GIGI BECALI NU A FOST DE ACORD
Oleg Protasov a fost cel care l-a mutat pe fostul căpitan al Stelei la mijloc, pentru a-i face loc în centrul defensivei lui Dorin Goian. Noul cuplu de fundaş a devenit unul de bază în Ghencea, Steaua avînd în multe momente cea mai bună apărare din Liga I. Gigi Becali nu a agreat această schimbare, declarînd în nenumărate rînduri că finul său ar trebui să evolueze ca fundaş.

Schimbarea a fost însă apreciată şi la naţională, unde Victor Piţurcă l-a utilizat la mijloc, folosind un cuplu în defensivă format din Gabriel Tamaş şi Cristi Chivu. România a evoluat şi la Euro2008 cu Rădoi la mijloc, acesta accidentîndu-se însă în timpul meciului cu Italia. Hagi a apreciat şi el mutarea, explicînd că postul de mijlocaş este unul în care Rădoi riscă mai puţin o accidentare. La Al Hilal, acesta evoluează în continuare pe postul de închizător.

RĂZVAN ÎL VREA FUNDAŞ
De cînd a fost instalat la echipa naţională, Răzvan Lucescu a preferat să îl folosească pe Mirel Rădoi pe postul de fundaş central, acolo unde a făcut pereche cu căpitanul Cristi Chivu sau cu fostul său coechipier de la Steaua, Dorin Goian.

Tu unde crezi că ar trebui să evolueze Mirel Rădoi?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.