Liga 1

Sînge tînăr

Articol de Mihai Mateaş, Dana Surulescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Atacantul senegalez Gueye Serigne Amath (19 ani, Atalanta) va semna în zilele următoare un contract pe cel puţin trei ani cu Poli Timişoara


Revoluţia a început: ieri, timişorenii au testat la antrenamente un atacant din Senegal, Gueye Serigne Amath (19 ani, 1,84 metri), internaţional de tineret, ultima oară în lotul formaţiei Primavera a Atalantei. Deşi formal e în probe, jucătorul va semna un contract pe cel puţin trei ani, susţin surse din cadrul clubului.

Primul din serie
Amath e primul dintr-un şir de jucători tineri ce urmează să fie aduşi la prima echipă, sau promovaţi din linia a doua, în perioada următoare. "În sezonul ce vine, media de vîrstă a echipei va fi de 23,7 ani. Vom reconstrui Poli treptat", a declarat patronul Marian Iancu.

Compatriotul lui Mansour a făcut senzaţie în urmă cu două sezoane la naţionala de tineret, ajungînd în atenţia lui Tottenham! Şi-a mai pierdut din turaţie anul trecut, dar acum e decis să revină în centrul atenţiei. "Sînt născut să fiu golgeter, am golurile în sînge. Dacă joc un meci şi nu marchez, mă enervez", s-a descris Gueye Serigne Amath.

În top 20 în Africa
Serigne Amath a fost selecţionat în 2007 în selecţionata Africii U18 la Meridian Cup. Competiţia, organizată de UEFA în colaborare cu CAF (Federaţia Africană de Fotbal), a fost înfiinţată pentru a testa echipele U18 ale celor două continente şi opune nu echipe naţionale, ci formaţii continentale, alcătuite din cei mai buni jucători sub 18 ani de pe fiecare continent. Serigne s-a aflat în lotul Africii în 2007, în "dubla" tur-retur contra selecţionatei similare europene, disputată la Barcelona şi încheiată cu victoria categorică a europenilor, 6-1 şi 4-0.


14 JUCĂTORI din lotul lui Sabău au mai puțin de 23 de ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.