Liga 1

Aron Huzu: "Danşa şi Bordean pot reveni. I-aş readuce în discuţie dacă voi fi la CCA"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul preşedinte al CCA, Aron Huzu, a dezvăluit pentru gsp.ro în ce condiţii ar accepta să revină în fruntea arbitrajului românesc şi mărturiseşte că nu ar exclude reabilitările lui Ciprian Danşa şi Marian Bordean, centrali excluşi recent din cauza erorilor comise în acest sezon.

"În momentul în care am plecat, domnul Sandu a încercat să mă convingă să revin, dar i-am spus că numai dacă se acceptă scoaterea din regulament a articolului care permite aducerea arbitrilor străini mă voi răzgîndi. Nu s-a întîmplat cum mi-am dorit, aşa că nu m-am mai întors. Acum, situaţia e diferită.

Cred că una dintre condiţiile pe care le-aş pune ar fi să existe o discuţie preliminară între cei din CCA şi conducătorii de cluburi pentru ca fiecare să ştie ce are de făcut. E importantă şi relaţia umană care se stabileşte între părţi, e important să existe o apropiere, să simtă lumea că poate avea încredere în noi.

Numai uniţi putem să reuşim să facem ceva important", a spus Huzu, referindu-se şi la posibilitatea ca Ciprian Danşa şi Marian Bordean să fie readuşi în lotul de elită în cazul în care se va considera că au tras învăţăturile necesare după greşelile pe care le-au făcut:

"Ambii sînt arbitri în care s-a investit, cred că nu pot fi trase acum concluzii în ceea ce-i priveşte. Trebuie ca greşelile celor care alcătuiesc brigăzile să fie luate ca şi cele ale jucătorilor, adică drept unele lucruri lipsite de intenţie. Au urmat cursuri, sînt ani de muncă în spate, iar asta nu poate fi neglijat.

Bordean a comis o eroare la Timişoara - Craiova, dar am văzut acea fază de multe ori şi cred că putea fi ajutat de asistent şi de cel de-al patrulea arbitru. Se poate lua în calcul reabilitarea lor, Comisia trebuie să judece. Dacă după un an în liga secundă se trage concluzia că pot să facă faţă primului eşalon, atunci nu văd de ce nu s-ar discuta despre asta".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.