Baschet

Cleveland a făcut spectacol pe Quicken Loans Arena

Articol de Vlad Pahonţu   —  miercuri, 18 noiembrie 2009

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 108-114



Chiar dacă Warriors a condus ostilităţile în primele 10 minute ale partidei, gazdele şi-au revenit şi au întors scorul în favoarea lor, obţinînd cea de-a opta victorie.



După 9 minute în care nu a reuşit să puncteze niciodată, Jamario Moon a faultat pentru a doua oară şi a fost chemat pe bancă de antrenorul Mike Brown, acelaşi om care l-a titularizat pe Hickson în locul lui Shaquille O’Neal.

Cu 3 minute înainte de finalul primei jumătăţi a partidei, Corey Maggette a fost pus la pămînt de o acţiune în viteză a lui LeBron James, dar arbitrul a dictat 2 lovituri libere în favoarea gazdelor, transformate de MVP-ul sezonului trecut. În ultimul minut, cele 2 echipe s-au întrecut în ratări de la 3 puncte, consumîndu-se nu mai puţin de 5 încercări consecutive pînă cînd Hickson a reuşit să puncteze şi Cleveland a intrat la cabine cu 11 puncte avantaj: 66-55.



Jucătorul primei reprize, J.J.Hickson, a avut un procentaj de 100% a raportului încercări/reuşite, cu 7 coşuri de 2 puncte şi 2 aruncări libere.

Radmanovic a fost o pradă uşoară pentru LeBron James, care l-a depăşit aproape de fiecare dată cînd şi-a propus şi diferenţa de 11 puncte între Golden State şi Cleveland s-a menţinut pe toată durata celui de-al treilea sfert de oră.



Jamario Moon (Cleveland) a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări la glezna piciorului stîng, după un contact cu Maggette. În lipsa lui Shaquille O
’Neal,
James şi Hickson au fost motorul echipei, cei doi înţelegîndu-se din ce în ce mai bine pe suprafaţa de joc (52 de puncte marcate împreună). 



A fost un meci destul de greu pentru că Warriors este o echipă rapidă, care pleacă des pe contraatac. Cred că sunt o nucă tare pentru oricine din NBA şi mă bucur că într-un final i-am înnvins”, a declarat dup
ă meci antrenorul gazdelor, Mike Brown.



Pentru Warriors, Curry, Ellis şi Morrow nu au putut salva echipa de la cea de-a şaptea înfrîngere din acest sezon. Cu probleme la încheietură, una dintre cele 2 noi achiziţii, Raja Bell nu a jucat, în timp ce Vladimir Radmanovic a intrat pe teren din primele minute, marcînd 11 puncte.



Am fost dominaţi clar, dar cred că am practicat un joc bun şi nu am ce să le reproşez băieţilor mei”, a declarat Don Nelson (Warriors).




Cleveland dispută următorul meci mîine dimineaţă, de la ora 2.00, în deplasarea de la Washington, iar Golden State se deplasează la Boston, pentru a o întîlni pe Celtics, de la ora 2.30.





Celelalte rezultate ale zilei:



Oklahoma City Thunder - Miami Heat 100-87

Indiana Pacers - New Jersey NETS 91-83

Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets 102-110

Phoenix Suns - Houston Rockets 111-105

Toronto Raptors - Denver Nuggets 112-130

Chicago Bulls - Sacramento Kings 101-87

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 93-106

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.