Altele

Fără bani

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mama lui Ramses Juravle a vîndut tot ca să-şi salveze fiul în lupta cu cancerul şi acum nu mai are cu ce să-l înmormînteze


Azi, Ramses Juravle ar fi împlinit 33 de ani. A visat la un tort, cu prietenii lîngă el, la fel ca în 1984, cînd şi-a sărbătorit majoratul la Dinamo. Nu a mai apucat însă. Luni noaptea, la Zaragoza (Spania), fostul mare poloist român a pierdut lupta cu cea mai necruţătoare boală: cancerul. În ianuarie 2008 a aflat că are o tumoră malignă pe creier, dar cele două operaţii la care a fost supus nu l-au salvat.

Florin Bonca, fostul căpitan al României, cel care a jucat cu Ramses 5 ani la "naţională", a vorbit mult pe internet cu prietenul său. "Sîmbătă am avut meci în campionat la Zaragoza, cu Helios, echipa la care el a jucat pînă s-a îmbolnăvit. Coechipierul meu, Ivan Perez, cubanez ca şi Ramses, a vrut să mergem la spital să-l vizităm. I-am spus: "Ivan, eu nu merg. Nu vreau să-l văd suferind. Îmi doresc să mi-l amintesc aşa cum a fost el, un bărbat puternic, pe care nimeni nu putea să-l pună la pămînt", a mărturisit Bonca. Marţi a aflat că a murit. "Ştiam că nu mai poate rezista prea mult. De joi era în comă."

Săraci lipiţi
Mama lui Ramses a făcut tot posibilul pentru fiul său. "A vîndut tot ceea ce el agonisise într-o viaţă de sportiv, doar ca să-l salveze. A plătit doctori, operaţii, spitale, dar totul a fost în zadar. Acum, nu mai are nici cu ce să-şi îngroape fiul", spune cu vocea tremurîndă Florin. Jucătorul lui Terrassa, echipa unui micuţ orăşel de lîngă Barcelona, a vorbit cu Ivan Perez şi vor să strîngă bani pentru a-şi ajuta fostul prieten. "Îmi pare nespus de rău. Ramses, în ultimii ani, de cînd a aflat de boala sa, a fost părăsit şi de prieteni. Nimeni nu mai trecea pe la el. Poate, dacă ar fi fost în România, altfel ar fi stat lucrurile. A făcut enorm pentru poloul românesc", a încheiat Bonca.


“Poate, dacă ar fi fost în România, altfel ar fi stat lucrurile. Nu ar fi fost părăsit de prieteni. A făcut enorm pentrupoloul românesc”
FLORIN BONCA, poloist

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.