Nationala

Selecţionerul Mutu

Adrian Mutu

Articol de Ionuţ Petrişor, George Ştucan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul tehnician al "Briliantului" de la Verona, Alberto Malesani, crede că Adrian va ajunge antrenorul României. Ienei: "Ar trebui să fie un bun psiholog"


Alberto Malesani, cu care Mutu a lucrat la Verona, ştie cum va arăta cariera românului, după ce vîrful Fiorentinei se va retrage din activitatea de fotbalist: "Pun pariu că viitorul lui e de selecţioner al României!".

Şi o întîmplare, prezentată în presa italiană: "Capello nu prea se înţelegea cu Adrian la Juventus. I-am spus că nu e o persoană delăsătoare şi că ţine un jurnal în care îşi notează fiecare antrenament, pentru că vrea să devină un bun tehnician!".

A cerut DVD-uri la "naţională"
Gabi Boldici, unul dintre foştii secunzi ai lui Piţurcă la reprezentativă, a dezvăluit un alt episod petrecut înaintea partidei cu Olanda, din preliminariile Euro 2008, 1-0 pentru "tricolori" la Constanţa.

"Mutu ne-a cerut DVD-uri ca să analizeze şi singur, în cameră, jocul adversarilor. Era foarte interesant de amănunte legate de ei", și-a amintit Boldici.

"Am încredere în Adi"
Şi Mircea Rădulescu, directorul şcolii federale de antrenori, e de părere că atacantul de 31 de ani poate deveni un tehnician de succes: "Mutu are bagajul necesar pentru a ajunge pe banca tehnică, mai ales că a evoluat la cel mai înalt nivel, în Italia şi la echipa naţională".            

Emeric Ienei nuanţează însă: "Degeaba îşi notează el tot ce se întîmplă la Fiorentina, fiindcă realitatea de la noi e cu totul alta. Nu e de ajuns să ai cunoştinţe, îţi mai trebuie şi alte calităţi, e obligatoriu să fii un bun psiholog. Eu am încredere însă în Adrian".


"Am destule modele de antrenori, mai ales din generaţia tînără: Dan Petrescu, Olăroiu, Răzvan Lucescu. Aş vrea să ajung ca ei!"
Adrian Mutu, iunie 2009


"Malesani i-a fost ca un părinte fiului meu. Într-adevăr, Adi e foarte atent la fiecare antrenor cu care lucrează şi îi place să adune ce-i mai bun de la fiecare"
Spiridon Mutu, tatăl lui Adrian

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.