Liga 1

Prinţ de 2 milioane

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Dinamo i-ar da drumul mijlocaşului, dar pe bani mulţi. Rivalele "cîinilor" l-ar vrea, însă ofertele din ţările arabe ar putea fi decisive

Adrian Cristea poate să plece de la Dinamo, dar nu pe mai puţin de două milioane de euro. Este preţul fixat de către şefi, mai ales că fotbalistul îşi doreşte de mai bine de 6 luni să părăsească Ştefan cel Mare. În ţară, singurele echipe care şi-ar permite serviciile jucătorului şi la care "cîinii" şi-ar da acordul să plece sînt Poli Timişoara şi CFR Cluj. Ambele formaţii l-ar dori pe cel alintat "Prinţul", dar au spus că abia la iarnă vor da un răspuns concret. Steaua iese din discuţie, Borcea jurînd că nu-l lasă în Ghencea.

Roş-albii speră totuşi să vină un răspuns pozitiv din străinătate, mai exact din ţările arabe, ca să-l vîndă pe Cristea pe bani mai buni. Cum Rednic nu-l mai poate lua la Alania, iar Andone a încheiat-o cu Al Ahli Dubai, singura şansă este ca Ion Marin să primească undă verde de la şeici ca să-l aducă la Al Ettifaq.

"Disperat să plece"
"Prinţul" a ajuns în situaţia de a-şi face reclamă în direct în faţa ziariştilor, după meciul cu Astra: "Anunţ de mica publicitate, poate mă ajutaţi: fotbalist tînăr, 26 de ani, tehnic, clarviziune în joc, 1,80 de metri înălţime, inteligenţă, forţă, caut echipă, preţ negociabil". "Este disperat să plece, nu mai are motivaţie deloc să joace, fiindcă se consideră nedreptăţit de suporteri, care-l înjură nonstop", au comentat coechipierii. Fanii l-au apostrofat şi joi seară, la Ploieşti, iar Cristea le-a cerut din nou acţionarilor, în discuţia de după joc, să fie lăsat să plece oriunde, cît mai curînd.

Borcea şi Kournikova
Cînd a auzit ceea ce a declarat unul dintre preferaţii săi, Cristi Borcea n-a fost mirat, dar a preferat să răspundă ironic: "Şi eu o vreau pe Kournikova, dar nu pot ajunge la ea! Vreau doar s-o scot la o prăjitură, ca să fie clar. Nu pleacă fiecare cînd i se pune pata! Dinamo are nevoie de Cristea. Are dreptate cînd se plînge de suporteri, aceştia ar trebui să-l încurajeze".

Ion Pîrcălab, fostă glorie dinamovistă
"S-a ajuns prea departe ca un fotbalist să ceară să plece de la Dinamo. Şi-au pierdut minţile! Cînd v-am zis că e sat fără cîini acolo?! Ruşinos"

Ion Marin, fostă glorie dinamovistă
"O fi fost frig la meci, o fi bătut vîntu' de a zis ce-a zis... Înainte nu ştiai cum să joci mai bine ca să devii dinamovist. Lucrurile se schimbă în rău"

Rodion Cămătaru, fostă glorie dinamovistă
"Pe vremea noastră, jucam mai mult din pasiune, nu pentru bani"

2 goluri a marcat Adrian Cristea în 18 meciuri jucate în acest sezon. În total, are 19 reuşite pentru "cîini" în 165 de partide din 2005 şi pînă în prezent


FLASH

Bratu joacă din nou!
Astăzi, după mai bine de 13 luni de absenţă, Florin Bratu va reveni pe gazon! Atacantul de 29 de ani urmează să joace o repriză întreagă în partida pe care Dinamo II o va disputa contra Dunării Galaţi. S-a decis ca readaptarea la efort să se facă gradual, apoi "Bratone" să revină la prima echipă. Fotbalistul a făcut două operaţii la genunchiul drept, urmate de multe luni de recuperare.

Revine Niculae
Meciul de la Timişoara va consemna reapariţia lui Marius Niculae la prima formaţie după o absenţă de 11 săptămîni din cauza unor complicaţii la aductorul stîng. Atacantul de 28 de ani va juca, însă nu se ştie dacă de la început, întrucît Ţălnar ar miza în ofensivă tot pe Andrei Cristea şi Niculescu. "Eu sînt gata de luptă, cînd se apelează la mine răspund: Prezent!", a declarat "Săgeată".

Duşmanul Banatului
Gabriel Torje, 20 de ani, este apt să joace luni la Timişoara, fiind refăcut după leziunea fibrilară la coapsa stîngă. Fotbalistul vrea să-şi facă un cadou pentru a-şi sărbători ziua de naştere de duminică. "Ştiu că voi fi primit cu ostilitate, m-am obişnuit, dar nu mi-e frică şi voi face totul ca echipa mea să învingă", a declarat Torje, născut la Timişoara.

Dolha, out
Ema Dolha, 30 de ani, nu prinde nici de această dată lotul pentru deplasarea de la Timişoara. Şefii au transmis public că Dolha nu este vînat, că va avea şanse să revină ca titular, dar ratează din nou o partidă. Ar fi a treia după meciul cu Galatasaray (0-3), în urma căruia Dolha a fost certat de către acţionari. Titular pe Bega va fi George Curcă, iar rezervă Matache.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.