Handbal

În salturi

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorii României au trimis pe teren în faţa campioanei olimpice o echipă de rezerve, care a fost aproape de surpriză, conducînd cu 28-24 în minutul 48

După eşecul de vineri, în faţa Rusiei, 31-33, reprezentativa României a pierdut ieri şi al doilea joc la Mobelringen Cup, 31-34 cu Norvegia. Antrenorii Radu Voina şi Vlad Caba au trimis în faţa echipei gazdă o formaţie alcătuită mai mult din rezerve: Stanciu, Puşcaşu, Vădineanu, Tivadar şi Ada Moldovan. De pe bancă, Vărzaru, Manea, Lecuşanu şi Ungureanu şi-au încurajat coechipierele, care au evoluat cu mult curaj.

România a preluat iniţiativa în minutul 8 şi nu a mai cedat pînă la pauză, cînd "tricolorele" aveau 18-15. Flori Stanciu a făcut minuni între buturi, în centru Ada Moldovan a coordonat excelent jocul "tricolorelor", iar Clara Vădineanu a marcat din toate poziţiile. În partea a doua, Voina le-a scos şi pe Maier şi Stanca şi le-a trimis în teren pe Nechita şi pe Bîrsan. Chiar şi aşa jocul României a continuat să strălucească. "Tricolorele" s-au desprins la 28-24 în minutul 48 şi se părea că, după finala Cupei Mondiale din septembrie, România va mai învinge o dată campioana olimpică. Gazdele şi-au revenit însă la timp. Neagu şi Fiera au irosit multe baloane pe final, apărarea a scăpat din vedere pivotul nordicelor şi Norvegia a întors rapid, cîştigînd la final cu 34-31.

"Nu am urmărit rezultatul. Am vrut să dăm posibilitatea tuturor jucătoarelor să arate ce pot. Plusurile acestui meci sînt Vădineanu, Ada Moldovan şi Tivadar, ele demonstrînd că-şi merită locul în echipa naţională", a declarat Radu Voina. Azi, România joacă ultimul meci în Norvegia, contra Croaţiei, de la ora 18:00, în direct pe DigiSport.

Tactica ascunsă
România şi Norvegia fac parte din aceeaşi grupă la Campionatul Mondial din China, care va debuta pe 5 decembrie. Aşa se explică şi faptul că Voina şi omologul său, Thorir Hergeirsson, au menajat o serie de titulare. "A fost un meci mai special, cam ascuns de ambele părţi. Fetele pe care le-am folosit azi au dat totul, s-au bătut şi nu am ce să le reproşez. Pe final s-a simţit oboseala şi am căzut fizic", a declarat Voina.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.