Campionate

Gripaţi

Articol de Andrei Niculescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Înaintea unei săptămîni extrem de importante, Barcelona pierde puncte şi efectiv. Sîmbătă a făcut doar egal la Bilbao, iar Messi s-a accidentat

Probleme pentru Guardiola exact înaintea celei mai importante săptămîni din această jumătate de sezon. Două meciuri cruciale urmează pentru Barcelona: mîine cu Inter, în Champions League, sub ameninţarea eliminării din competiţie, iar duminică seară, de la ora 20:00, El Clasico, cu Real Madrid vizitînd "Camp Nou" din postura de lider al Primerei.

Mai întîi Barcelona a fost atacată de virusul gripei noi, Abidal, Toure Yaya şi Marquez fiind confirmaţi, existînd şi teama unei posibile contaminări a celor cu care au intrat în contact. Apoi, campioana Spaniei a fost atacată de Bilbao, nereuşind decît un rezultat de egalitate pe "San Mames", 1-1, al treilea consecutiv în deplasare, semne pentru Guardiola că e ceva în neregulă cu echipa sa. Barcelona a condus cu golul lui Dani Alves, însă n-a putut conserva rezultatul pînă în final şi s-a trezit egalată.

Nu în ultimul rînd, catalanii au fost atacaţi de ghinion, căci l-au pierdut şi pe Messi, pe finalul partidei din Ţara Bascilor. Cu o leziune la inghinali, ce avea să se dovedească mai puţin gravă decît se prevedea, argentinianul a cerut schimbare, iar prezenţa sa în cele două partide amintite ţine de felul în care va evolua leziunea.

Concluzia suitei de atacuri: Barcelona pierde, după 40 de etape succesive, poziţia de lider.

Ca să-l opreşti pe Messi e bun orice procedeu. Deşi această imagine ar putea sugera altceva, Amorebieta nu-l loveşte pe argentinian, este doar urmarea unei degajări

REAL MADRID - SANTANDER 1-0
Real, lider înainte de "Clasico"

Cea mai bună veste pentru madrileni după meciul cu Racing e cea din titlu. Un gol marcat de Higuain a fost suficient pentru victorie, 3 puncte şi o poziţie de lider în clasament numai bună ca doping moral înainte de marele meci cu Barcelona, de duminica viitoare, la care e aşteptată şi revenirea lui Cristiano Ronaldo. Altfel, cu Racing jocul Madridului n-a fost strălucit decît pe alocuri, nu puţine fiind momentele în care s-a putut auzi nemulţumirea publicului de pe "Bernabeu", care nu înţelege cum o echipă în care s-au investit sute de milioane poate fi dominată pe teren propriu de un adversar evident inferior.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.