Liga Campionilor

În stil de campioană

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Barcelona a trecut peste problemele cu care se confruntă şi i-a dat o lecţie Interului

Detronată de Real în Primera Division. Lovită de gripa porcină. Fără piesele grele Messi şi Ibrahimovici, nerefăcuţi complet după accidentări. Şi nu în ultimul rînd, sub presiunea unui rezultat favorabil pentru a îndepărta pericolul unei eliminări încă din faza grupelor. Aşa a intrat Barcelona în derby-ul grupei F, cu Interul lui Cristi Chivu. De altfel, antrenorul "tricolorului", Jose Mourinho, anticipa că "meciul nu va fi decis de tehnică sau de tactică, ci va cîştiga acela care are nervii mai tari".

Start fulminant
O veste care le-a luat combatantelor din povara de pe umeri a venit chiar înaintea startului. În cealaltă partidă a grupei, marea ameninţare Rubin Kazan nu reuşise decît un 0-0 cu Dinamo Kiev. Ştirea i-a propulsat însă numai pe catalani, care au plecat ca din puşcă. Nici nu trecuseră 10 minute şi Piquet deschidea scorul: şut din 7 metri, la o minge trimisă la prima bară de Xavi şi prelungită de Henry: 1-0. Iar cînd Inter se chinuia să închege o replică, a picat golul de 2-0: centrare Dani Alves, nemarcat de Chivu, finalizare Pedro.

Chivu, depăşit
Mourinho trebuia să facă ceva şi la pauză a mutat: Muntari în locul lui Cambiasso, apoi Quaresma în schimbul lui Milito. Fără efect. Tot campioana Europei a făcut cărţile. Raidurile lui Dani Alves şi ale lui Iniesta pe flancul stîng al apărării Interului l-au pus într-o postură nefavorabilă pe Chivu. Total depăşit de tehnica şi de viteza celor doi, "tricolorul" nu i-a putut opri decît prin fault şi a terminat în genunchi, "îngălbenit" de "centralul" Bussaca.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.