Handbal

În linie dreaptă

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Reprezentativa României a efectuat ieri ultimele antrenamente înainte de plecarea în China. "Tricolorele" şi-au ridicat moralul în două meciuri cu "naţionala" B

A început numărătoarea inversă. "Naţionala" României mai are doar două zile pînă la plecarea în China şi nouă pînă la primul meci de la Campionatul Mondial, programat pe 5 decembrie împotriva statului Chile, la Suzhou. "Tricolorele" au disputat ieri două meciuri de verificare, la Rm. Vîlcea, împotriva echipei secunde a României. Vărzaru, noul căpitan, şi coechipierele ei au arătat o mare poftă de joc, cîştigînd ambele întîlniri la scor: 43-33 şi 49-28.

"E greu să joci astfel de meciuri cu doar cîteva zile înainte de plecare. Toată lumea se menajează, instinctul de conservare funcţionează", a declarat antrenorul Radu Voina. "Mai sînt mici retuşuri de pus la punct, dar pînă la startul competiţiei mai avem timp. Oricum, sîntem gata de începerea luptelor în China", a declarat pivotul Oana Manea.

Moralul echipei României e unul foarte bun. "Plecăm cu gîndul la medalii. Altfel de ce ne-am mai pregăti acum? Trebuie să luăm totul însă treptat, pas cu pas, să nu neglijăm nici un adversar şi cu modestie putem ajunge departe", spune Carmen Amariei.

Radu Voina şi Vlad Caba le-au dat două zile libere fetelor înainte de plecarea în China. "Sînt tot anul pe drumuri. Le-am lăsat să treacă şi ele pe acasă, să-şi revadă familiile şi să aibă timp de bagaje. Pe cei dragi îi vom mai revedea abia de Crăciun", a adăugat Voina.

Emoţii cu accidentările
Jucătoarele de la lotul A şi B, care s-au întîlnit ieri la Rm. Vîlcea, au discutat între ele înaintea meciurilor pentru a nu avea intrări dure şi a risca accidentări. Chiar şi aşa, tehnicienii au avut emoţii. Portarul Florentina Stanciu şi-a luxat degetul arătător de la mîna stîngă apărînd o minge puternică, iar Adrianei Nechita i-a recidivat o întindere mai veche, la coapsa dreaptă. Nici una dintre handbaliste nu are însă nevoie de pauză, putînd reveni imediat pe teren.

"România pleacă din postura de favorită, dar mai bine am fi fost outsideri. Aşa, toată lumea va fi cu ochii pe noi şi toţi îşi vor lua măsuri să anihileze jocul nostru"
Radu Voina, antrenor România

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.