Liga Campionilor

Mouribunzii

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campionii Italiei s-au legat la ochi în faţa plutonului de execuţie. Şi Mourinho a admis: "Sînt prea puternici. Barca a fost cu jocul, noi cu frica"

A supravieţuit cîteva faze, o repriză, chiar un meci întreg, la Milano. Dar pînă la urmă tot nu i-a rezistat Barcelonei. Pe Camp Nou (0-2), Inter s-a transformat din călăul Seriei A în condamnatul legat la ochi şi împins în faţa plutonului catalan de execuţie. O execuţie sumară, desăvîrşită chiar fără Messi şi Ibrahimovici, păstraţi pentru El Clasico şi pentru un rival mai pe măsură.

Sentinţa, ce-i obligă pe milanezi să tremure pentru calificare în ultimul meci, cu Rubin, a fost asimilată de Mourinho ca o lecţie predată de Guardiola. "Meciul n-a avut istorie. Încă sîntem foarte departe de Barcelona, prin calităţile individuale şi ale grupului. Joacă într-un alt ritm, în faţă şi în apărare. Am văzut o singură echipă în teren. În prima repriză n-am ţinut mingea 10 secunde, nu ne-au reuşit nici măcar auturile sau degajările de la portar. Pentru ei nu contează că lipsesc Messi sau Ibra. Au o structură de joc ce funcţionează dincolo de nume".

Tehnicianul portughez a rămas însă optimist în privinţa calificării: "Putem să terminăm grupa pe locul secund. Dacă Barcelona nu pierde la Kiev, ne ajunge şi o remiză cu Rubin".

Ironizaţi în Spania
Fanii blaugrana l-au ironizat pe Mourinho din prima repriză. Corul de 93.000 de voci i-a strigat "Du-te la teatru", răzbunîndu-se pentru episodul petrecut la Barcelona - Chelsea în care l-a acuzat pe Messi că a simulat o lovitură, forţînd eliminarea lui Del Horno. Şi presa a taxat jocul Interului. "Echipă doar cu nume, fără fotbal, pe care Barca a despuiat-o. Insipidă, moartă, fără idei", a scris AS. "Pentru un adversar atît de mic, n-am avut nevoie de Messi şi Ibrahimoivici", a titrat Marca. La Vanguardia a conchis: "Guardiola l-a devorat pe Mourinho".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.