Ciclism

Astana a primit licenţa ProTour, Contador rămîne şi în 2010

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 noiembrie 2009

Astana a primit din partea Uniunii Cicliste Internaţionale licenţa ProTour şi, odată cu ea, serviciile definitive ale spaniolului Alberto Contador

Campionul en-titre din Turul Franţei poate răsufla uşurat. Echipa patronată spiritual de Alexander Vinokourov a trecut testul licenţei ProTour şi se poate concentra exclusiv pe suportul acordat lui Alberto Contador în lupta pe care o va avea de dus în iulie împotriva fostului coechipier, americanul Lance Armstrong. Problemele pe care le-a avut cu întîrzierea salariilor rutierilor, dar şi întoarcerea controversată a lui Vinokourov au constituit principalele obiecţii la adresa echipei kazahe sponsorizate din 2010 de compania de stat Samruk-Kazyna.

După ce în timpul Turului Italiei rutierii de la Astana au protestat împotriva întîrzierii salariilor prin decolorarea sponsorilor de pe tricouri, Uniunea Ciclistă Internaţională i-a obligat pe kazahi să depună o garanţie bancară pentru 2010 în valoare de 15 milioane de euro, adică întregul buget alocat noului sezon.

În ciuda discuţiilor purtate cu Liquigas, QuickStep, Garmin sau Caisse d'Epargne, Alberto Contador s-a declarat mulţumit de condiţiile ultimului an de contract alături de kazahi şi va putea fi văzut pe şoselele din Hexagon purtînd acelaşi tricou ca şi în 2009.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.