Liga Campionilor

Care dintre debutante va ajunge mai departe în Ligă: Unirea Urziceni sau Rubin Kazan?

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Actuala ediţie a Ligii Campionilor a adus în elita fotbalului european cîteva nume mai puţin cunoscute pînă acum. Printre ele şi cel al Unirii Urziceni, campioana României, căreia i s-a alăturat Rubin Kazan, campioana Rusiei, FC Zurich, campioana Elveţiei, FC Debrecen, campioana Ungariei şi APOEL Nicosia, campioana Ciprului. Toate 5 new-entry în cea mai importantă competiţie continentală, însă nu toate la fel de pregătite să facă faţă acestui nivel.

Din fericire pentru fotbalul românesc, Unirea Urziceni păstrează şanse de calificare în primăvara Champions League. Pentru aceasta, ialomiţenii au nevoie de numai un singur punct în deplasarea de la Stuttgart, din ultima etapă, ei acumulînd pînă în prezent 8 puncte, cea mai bună performanţă din istorie a unei echipe din România în Liga Campionilor.

La concurenţă cu echipa lui Dan Petrescu pentru titlul de "Cel mai bun debut în Champions League" sînt ruşii de la Rubin Kazan. Încununaţi recent campioni ai Rusiei pentru a doua oară consecutiv, elevii lui Kurban Berdyev reuşesc să păstreze şanse de calificare în primăvara europeană dintr-o grupă cu FC Barcelona, Inter Milano şi Dinamo Kiev.

Ruşii au 6 puncte înaintea ultimei etape, fiind la egalitate cu Inter Milano, formaţie pe care o vor întîlni în chiar epilogul grupei. Un succes sau un egal la mai mult de două goluri pe San Siro le-ar fi suficient esticilor pentru o calificare istorică în optimile Ligii, la chiar prima participare din istorie. A doua variantă însă presupune ca Dinamo Kiev să nu bată în meciul cu Barcelona.

Tu care dintre cele două debutante, Unirea Urziceni şi Rubin Kazan, crezi că va ajunge mai departe în Liga Campionilor? Votează în sondaj şi comentează aici!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.