Liga Campionilor

Unirea Urziceni a adus cele mai multe puncte României în acest sezon!

Unirea Urziceni

Articol de Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cu toate că evoluează în grupele Ligii Campionilor, unde nimeni nu îi acorda nici o şansă, Unirea Urziceni menţine pe linia de plutire România în clasamentul coeficienţilor UEFA.

Sezonul 2009/2010 începuse relativ bine pentru echipele româneşti. Unirea Urziceni era deja calificată în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Poli Timişoara elimina pe Şahtior Doneţk în preliminarii, obţinînd un loc în grupele Europa League. Alte 3 echipe, din patru, au reuşit să ajungă în faza grupelor a fostei Cupe UEFA.

ÎN GRUPE A CONTAT DOAR UNIREA
Steaua nu a mai continuat în grupe seria de victorii, oprindu-se la şase, adăugînd în schimb 2 egaluri şi 2 înfrîngeri. Dinamo a început cu o victorie la Graz, dar a continuat lamentabil cu trei înfrîngeri. Timişoara marcat primul gol în această fază abia în cel de-al patrulea meci, în timp ce CFR Cluj a fost făcută KO de Sparta Praga. Toate păstrează şanse minime de calificare.

Avînd misiunea cea mai grea, Unirea a reuşit cel mai mult. Ialomiţenii au obţinut 2 succese, învingîndu-le pe Rangers şi Sevilla, şi 2 egaluri, cu Stuttgart şi cu Rangers. Astfel, campioana României a contribuit cu 10 puncte la coeficientul anual al ţării, fiind pe locul 15 în clasamentul pe echipe în acest sezon. Steaua a contribuit şi ea cu 8 puncte, CFR Cluj şi Poli Timişoara cu cîte 3,5 puncte, Dinamo cu 3, iar FC Vaslui cu alte 2,5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.