Altele

Pauze de succes

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După o suspendare de doi ani, Valeriu Calancea cîştigă medalia de bronz la Mondialele de la Goyang

Valeriu Calancea a adus României cea de-a doua medalie de la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud. Săptămîna trecută, Ninel Miculescu a devenit vicecampion mondial la stilul smuls la categoria 69 kilograme, iar Calancea a cucerit ieri medalia de bronz la aruncat (211 kg) la categoria 94 kg, revenind după o pauză forţată de doi ani din cauza dopajului. Moldoveanul a fost depistat pozitiv în 2007, în urma unui test efectuat în timpul Mondialelor din Thailanda.

Calancea, proaspăt transferat de la CSM Dunărea Galaţi la Dinamo, a reuşit să producă surpriza pe care o aştepta preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, care a spus înainte de finală că nu aşteaptă neapărat o medalie de la Valeriu, dar "vreau să mă surprindă".

Halterofilul completează astfel lista cu români care au reuşit în acest an performanţe mondiale după ce iniţial l-au început cu cîte o pauză. Primul a fost sabrerul Rareş Dumitrescu, care s-a întors de la Mondiale cu aur şi argint, fiind urmat de Marian Drăgulescu, dublu medaliat mondial.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.