Liga 1

Ziua Ştiinţei!

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La primul meci în "exil", Universitatea a umplut stadionul şi a făcut show cu FC Drobeta, 7-0


Juveţii lui Mititelu au adunat ieri 20.000 de oameni la un amical! Prezenţa Ştiinţei la Severin i-a convertit pe concetăţenii lui Dorel Stoica la "o iubire alb-albastră": "Sîntem exclusiv cu Craiova!". Lumea n-a ţinut cont de drama prin care trece Universitatea în Liga I şi s-a bulucit să-i aclame pe cei sosiţi în oraşul lor să inaugureze arena Municipal.

A avut succes în rîndul fanilor pînă şi imnul "Oltenia Eterna Terra Nova - Made in Severin".

Pe un stadion cu vestiare, scaune şi embleme alb-albastre, cu un public incendiar alături, elevii lui Neagoe s-au simţit ca-n Rai şi au zdrobit trupa de ligă secundă din localitate, 7-0, cu 6 zile înaintea derby-ului cu Steaua. De dragul Universităţii, organizatorii şi-au renegat echipa locală, astfel că pe tabela de marcaj în dreptul gazdelor a fost trecută Universitatea, şi nu FC Drobeta!

Mititelu i-a reasigurat mai întîi pe fanii Ştiinţei din Turnu Severin: "Staţi liniştiţi, venirea Craiovei aici din retur e mai mult ca sigură!", apoi şi pe cei din Bănie: "În primăvară voi demara construcţia unui stadion nou pentru echipă în Craiova. Pînă cînd acesta va fi gata, vom juca la Severin".

Cînd şi-a declarat susţinerea pentru Geoană la alegerile prezidenţiale, patronul alb-albaştrilor a fost huiduit de public!


"Sper ca la meciul cu Steaua de la Craiova să vină tot atîţia suporteri cîţi au fost şi la Severin, ca să ne ajute să învingem"
FLORIN COSTEA, atacant U Craiova


"Mi-a plăcut atmosfera de la Severin, păcat însă că le-am dat atîtea celor de la FC Drobeta. O victorie cu Steaua ar salva finalul acestui tur"
EUGEN TRICĂ, mijlocaş U Craiova


"Am fost impresionat de primirea pe care ne-au făcut-o cei de la Severin. S-a văzut încă o dată cît de iubită e Universitatea în toată Oltenia"
EUGEN NEAGOE, antrenor U Craiova


"Locul Craiovei nu este la Severin, părerea mea este că se greşeşte dacă va fi mutată echipa acolo"
DUMITRU DRAGOMIR, preşedinte LPF


"Am fost la amicalul cu FC Drobeta, atmosfera a fost însă cu tentă politică. Singurul aplaudat am fost eu, pentru că nu mai am treabă cu politica"
DUMITRU DRAGOMIR, preşedinte LPF


FC Drobeta - U Craiova    0-7
Au marcat: Fl. Costea (17), M. Costea (24), Firţulescu (47), Wobay (55), Dina (62), M. Roman (78, 87)
Craiova: S. Lung jr. - Bărboianu, V. Găman, R. Barbu, Buşu - Wobay, D. Stoica, J. Nicolae, Firţulescu - M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe. Au mai jucat: Merlier, Bădoi, Mitchell, V. Badea, Dina, M. Roman, Trică, Şoavă.


FLASH

"Batem Steaua, cel puţin 1-0!"
Adrian Mititelu a profitat de evenimentul de la Severin pentru a face declaraţii războinice la adresa Stelei, echipă pe care Universitatea o va întîlni luni, pe "Ion Oblemenco": "Sper să batem cu cel puţin 1-0! Importantă este victoria, pentru a ne satisface orgoliul. Steaua e singura echipă pe care n-am reuşit s-o învingem de cînd eu am preluat echipa. Le-am cerut băieţilor ca amicalul de la Severin să fie o repetiţie pentru acel meci. Nimic nu e mai important pentru Craiova decît să le învingă pe Steaua şi pe Dinamo!".

Piţurcă: "Sînt gripat"
Aşteptat la Severin, Victor Piţurcă i-a înştiinţat în ultimul moment pe oficialii olteni că nu va putea să onoreze invitaţia. "Sînt gripat, prefer să nu ies din casă", s-a scuzat fostul selecţioner. Altfel, în tribunele arenei Municipal au fost prezenţi Adalbert Kassai şi Mircea Rădulescu, din partea FRF, şi Dumitru Dragomir, şeful LPF.

Roman i-a cucerit
Autorul unei "duble" în jocul-test de ieri, juniorul Mihai Roman i-a încîntat pe cei prezenţi la meci. "Roman a marcat un gol superb, prognoza vizavi de viitorul lui începe să se adeverească. I-a plăcut şi domnului Dragomir, era încîntat!", a spus Mititelu despre vîrful de 17 ani care în vară a fost subiectul unui reportaj în Ygsp.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.