Campionate

Dick Advocaat va antrena în paralel AZ Alkmaar şi naţionala Belgiei

Dick Advocaat, Advocaat, AZ Alkmaar, Belgia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 decembrie 2009

Dick Advocaat a fost numit, miercuri, în funcţia de antrenor al formaţiei AZ Alkmaar, acesta urmând să stea pe bancă până la finalul sezonului şi, în paralel, va pregăti şi echipa naţională a Belgiei, informează site-ul oficial al grupării olandeze.

Tehnicianul, care pregăteşte reprezentativa Belgiei de la 1 octombrie 2009, va prelua echipa olandeză după meciul de miercuri seară din Liga Campionilor, cu Standard Liege, din ultima etapă a Grupei H. AZ Alkmaar nu a înregistrat nicio victorie în Liga Campionilor şi nu mai are nicio şansă de calificare în optimile competiţiei.

În campionat, gruparea olandeză ocupă locul 7, cu 25 de puncte, la 19 puncte de liderul Twente. Advocaat a mai pregătit în cariera sa formaţii ca PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud şi Zenit Saint Petersburg.

AZ Alkmaar l-a demis la 5 decembrie pe Ronald Koeman de pe banca tenică a campioanei en-titre din Eredivisie, din cauza parcursului slab pe care echipa l-a înregistrat în campionat şi în Liga Campionilor. În această perioadă, echipa olandeză a fost condusă de interimarul Martin Haar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.