Ciclism

Alberto Contador: "Rivalitatea cu Lance Armstrong m-a maturizat"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 decembrie 2009

Spaniolul Alberto Contador este conştient că o victorie pe şoselele din Turul Franţei în 2010 va fi mai grea ca niciodată. Totuşi, rutierul de la Astana spune că va da totul pentru a-şi dovedi supremaţia în cea mai dură cursă din ciclismul mondial

Lance Armstrong, Andy şi Frank Schleck, Alejandro Valverde şi Samuel Sanchez. Cu toţii au desemnat un singur mare favorit pentru coroana finală de pe Champs Elysees, pe spaniolul în vîrstă de 27 de ani de la Astana, Alberto Contador. Rutierul născut undeva în periferia oraşului Madrid va lua cu asalt cea de-a 97-a ediţie a Turului Franţei fără a beneficia de aportul unor rutieri precum Levi Leipheimer, Andreas Kloden sau Chris Horner, dar beneficiind de confortul scaunului de lider incontestabil al echipei kazahe.

Cu ochii pe al treilea tricou galben din carieră, spaniolul îşi păstrează luciditatea şi admite că va fi mai greu ca niciodată să privească mulţimile din Paris de pe prima treaptă a podiumului. "Ştiu că va fi un an dificil. E posibil să nu am posibilitatea să cîştig Turul, chiar dacă voi fi în putere. Toţi se vor concentra să mă neutralizeze, iar rivalii ştiu că echipa mea nu mai e la fel ca cea din 2009", a declarat Contador pentru Marca.

"Nu mă mai gîndesc la Turul din 2009, ci doar la viitor. E adevărat că întrecerea de anul acesta m-a împins pînă la limită, din orice punct de vedere, fizic sau psihic. Dar am devenit mai matur şi sper să profit de asta", a continuat Alberto, care în timpul competiţiei din Hexagon a fost nevoit să ducă două lupte infernale: una cu adversarii şi una intestină, contra celuilalt om important de la Astana, Lance Armstrong. Americanul a părăsit-o pe Astana şi va evolua în noul sezon alături de RadioShack, un proiect ce va aplica reţeta celor şapte Tururi consecutive cîştigate de texan.

Înconjurat de o echipă care şi-a pierdut din anvergură din cauza puterii de convingere a fostului director sportiv, Johan Bruyneel, Alberto va fi nevoit să îmbine în lupta cu Pirineii exuberanţa unui căţărător tînăr precum Jesus Hernandez şi experienţa inconsecventă a unui lider eşuat ca Oscar Pereiro Sio. Va reuşi? Aflăm la finalul lunii iulie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.