Liga 1

Fotbal de vis, arbitraj de coșmar

Articol de Valentin Şchiopu  —  sâmbătă, 12 decembrie 2009

Rapid a scos doar o remiză la Bistrița după un meci extrem de spectaculos, dar făcut praf de brigada de arbitri


La cîte crize a prins la Rapid, Nae Manea ar putea fi o variantă de premier. Cu apărarea în piuneze, tehnicianul giuleștean a fost nevoit să folosească doi stoperi pe posturile de fundași laterali. Farmecul vieţii! În faţa lui Halagian, giuleştenii au jucat la rezultat, fără floricele.

La prima fază, şutul lui Buga a muşcat transversala (16), iar la a doua, Iodi l-a blocat pe Cesinha (30). Înţelegător, centralul Teo Crăciunescu a mutat acţiunea mai aproape de obiectivele fotoreporterilor: penalty caraghios pentru Rapid la un duel Dinu Sînmărtean - Grigorie. Herea l-a executat pe Albuţ (38), într-un cor de fluierături.

Final nebun
Teo a acordat un penalty și pentru  bistrițeni, ratat de Hora. "Armeanul" a fost salvat de colaborarea perfectă dintre Bornescu şi Keita. Portarul a degajat greşit pînă la senegalez, care l-a driblat scurt pe Constantin şi a catapultat mingea lîngă bară: 1-1 în minutul 59! Meciul s-a încins, cu multe ocazii la ambele porți, dar finalul a fost acaparat de arbitri: Crăciunescu nu a acordat un penalty la hențul lui Sînmărtean în careu (89), iar asistentul Ioan Onicaș a ridicat eronat ofsaid la Grigorie (90+2).


Neagă conflictul cu Manea
Vladimir Bozovici spune că motivul pentru care nu a făcut deplasarea la Bistriţa îl reprezintă nişte probleme personale. "Mă înţeleg foarte bine cu Nicolae Manea, e un om şi un antrenor care îmi place, sper să continue alături de noi în retur. Am avut o discuţie joi în care am stabilit că e mai bine să rămîn în Bucureşti, pentru că eram foarte nervos din cauza unor probleme personale", a spus Bozovici pentru rapidisti.ro. (Valentin Stegaru)

Penalty controversat
La faza care a precedat penaltyul acordat de Teodor Crăciunescu pentru Rapid (37) mijlocaşul alb-vişiniilor Ştefan Grigorie a comis henţ. Fost preşedinte al CCA, Aron Huzu crede că "centralul" a apreciat greşit faza: "De pe piept, mingea îi sare pe braţul drept lui Grigorie, a fost o decizie pripită". În apărarea lui Teo a sărit tatăl său. "Sînmărtean îl trage de tricou pe Grigorie, mingea vine pe piept şi alunecă pe mînă, bistriţeanul trage, e penalty clar, indubitabil!", a zis Ion Crăciunescu, la GSP TV. (Valentin Barbulis)


"Nu mai rămîn!"

După 6 etape ca antrenor principal al Rapidului, Nicolae Manea a anunţat la conferinţa de presă de după meciul cu Gloria că nu va mai continua pe acelaşi post în retur. "Nimic nu mă poate convinge să rămîn! Atît cît am fost antrenor principal mi-am făcut datoria, am rămas neînvins. Din retur, revin pe postul pe care l-am avut înaintea de a prelua echipa, acela de director tehnic. Le mulţumesc jucătorilor pentru această perioadă", a spus tehnicianul. (Valentin Stegaru)


"Nu trebuie să ne mai arbitreze astfel de oameni, ar trebui să le fie ruşine. Bine că s-a terminat acest tur de campionat, sper că în retur se vor lua alte decizii"

GEORGE COPOS, patron Rapid


"Nu comentez arbitrajul, nu are nici un rost. Mi se pare un rezultat echitabil, în faţa unei echipe bune, nu e vina adversarilor că am ratat ocazii mari. Keita a fost arma noastră secretă"
FLORIN HALAGIAN, antrenor Gloria Bistriţa


ULTIMELE NOUTĂŢI:
- Antrenorul gazdelor, Florin Halagian, i-a reproşat arbitrului Teo Crăciunescu neacordarea unui penalty în minutul 13, la un duel Mardare-Borbely.
- Bistriţenii au ratat un penalty prin Hora în minutul 47.
- Suporterii Gloriei i-au adus un omagiu fostului director tehnic şi antrenor al echipei Constantin Cîrstea, decedat în urmă cu o lună: "Nea Costel, respect veşnic".
- Mijlocaşul  bistriţean Sebastian Achim nu a rezistat decît 9 minute pe teren, accidentîndu-se la genunchiul drept. Locul său a fost luat de Robert Săceanu.
- Rapid a avut aseară pe bancă 3 tineri de la echipa a doua: Adrian Ţîncu, fundaş central, Doru Bratu, fundaş stînga, şi Alin Tene, mijlocaş.
- Secundul Ciprian Panait s-a văzut nevoit să-l schimbe pe Ovidiu Herea cu Darijan Matici în minutul 54. Golgeterul Rapidului a părăsit terenul accidentat
- NICOLAE MANEA a fost foarte nervos pe trei dintre jucătorii săi: Herea, Păun și Mardare au intrat în vizorul antrenorului principal, deranjat de greșelile jucătorilor săi
- Spadacio: "Au fost două reprize total opuse, noi am controlat prima repriză, adversarul pe a doua. Arbitrul a luat unele decizii discutabile. Nu renunţăm la lupta pentru titlu"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.