Box

Lucian Bute: "Sînt cel mai tare"

Articol de Mirela Neag  —  marţi, 15 decembrie 2009

Lucian Bute consideră că nu mai are adversar în lume la categoria supermijlocie şi-şi doreşte în continuare un meci de unificare


Din nou cu centura de campion mondial pe umeri, din nou primit acasă la Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă. "Cînd am cîştigat prima dată centura cu diamante, am spus că o voi ţine cinci ani. Au trecut doar doi. O să vedeţi că mă ţin de cuvînt" au fost primele cuvinte ale lui Lucian Bute la sosirea în România. La sfîrşitul lunii noiembrie, pugilistul român l-a învins pe Librado Andrade şi şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

În 6 luni, Bute va trebui să-şi pună din nou centura la bătaie. "Încă nu s-a vorbit despre un anume adversar. Sînt multe oportunităţi, Kelly Pavlik, Bernard Hopkins, Edison Miranda şi poate chiar campionul la WBO, Robert Stieglitz, şi ar putea avea loc o unificare a centurilor", a explicat campionul mondial la box profesionist. Acesta consideră că a ajuns la nivelul la care îşi doreşte meciuri foarte mari sau de unificare. "Să dea Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să vin acasă cu două centuri pe umeri!", a spus Lucian, care crede că nu există adversar în lume care să-l pună la podea la categoria sa. "Totuşi, nu simt nevoia să urc în categorie, la cea semigrea", a adăugat el.
 
Alături de handbaliste
Lucian Bute a spus că a urmărit evoluţiile "naţionalei" de handbal feminin la Campionatul Mondial din China şi că a aflat pe drum că s-a ratat calificarea în semifinale. "Regret ce au păţit. Am fost surprins de eşecul cu Spania. Cred că nimeni nu se aştepta ca ele să nu se bată pentru o medalie, mai ales că erau favorite la titlu", a spus Lucian.

Crăciun cu familia, Revelion cu prietenii
Pe 20 decembrie, Lucian Bute se va afla la Buşteni, unde primarul oraşului îl aşteaptă cu un porc de sacrificat. "La fel ca şi anul trecut, voi urca la munte pentru a tăia un porc", a spus pugilistul. Acesta însă de Crăciun va fi acasă, alături de familie, unde va petrece inclusiv cu cele două surori care trăiesc în Italia şi cu care nu s-a mai văzut de doi ani. De Anul Nou are în plan să închirieze o vilă la munte unde să petreacă cu prietenii.
 
A votat în turul doi
Lucian Bute este la zi şi cu informaţiile politice din România. Nu a reuşit să voteze în primul tur, dar la a două rundă a scrutinului prezidenţial a ajuns la urne, la Montreal. "Nu spun cu cine am votat, dar mărturisesc că am fost sunat şi felicitat şi de Traian Băsescu, şi de Mircea Geoană."


"Centura nu e de aur şi nici ştrasurile de pe ea nu sînt diamante sau rubine. Aviz celor care şi-au pus în cap să o fure"
DECLARAȚIA ZILEI: Rudel Obreja, preşedinte FRBox

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.