Campionate

Patru după gratii!

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ex-oficialul juventin Giraudo, foştii arbitri Dondarini şi Pieri şi şeful lor Lanese au luat condamnări însumînd 12 ani şi 4 luni


După 3 ani şi jumătate de la declanşarea Calciopoli, celebrul scandal de corupţie ce a zguduit fotbalul italian, s-au dat ieri primele sentinţe. Tribunalul din Napoli a dictat pedepse pentru 4 din cei 11 acuzaţi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi fraudă sportivă.

Antonio Giraudo, fostul administrator delegat al lui Juventus între 1994 şi 2006, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Vinovaţi au fost găsiţi şi doi arbitri, retraşi însă între timp din activitate: Tiziano Pieri şi Paolo Dondarini. Primul a luat 2 ani şi 4 luni şi 22.000 de euro amendă penală, celălalt, 2 ani şi 20.000, fiind singurul inculpat pentru fraudă sportivă. Toţi trei au interdicţia de a ocupa funcţii de conducere şi de a intra pe stadioane pentru 3 ani. Al patrulea acuzat, Tulio Lanese, ex-preşedintele Asociaţiei Arbitrilor, va sta 2 ani după gratii.

Alţi 7 arbitri implicaţi în Calciopoli, 4 centrali şi 3 asistenţi, au fost absolviţi. Între care şi Gianluca Rocchi (36 de ani), unicul în activitate şi ales cel mai bun central în sezonul trecut.

Moggi e încă liber!
Luciano Moggi, creierul afacerii, a fentat procesul, dar mai are pe rol alte două. Fostul director general al lui Juventus a primit în ianuarie o condamnare de 18 luni, fiind vinovat pentru că a mituit şi a ameninţat mai mulţi jucători să semneze contracte cu "GEA World", firma de impresariat a fiului său Alessandro, şi a influenţat mai mulţi arbitri. Moggi a obţinut suspendarea pedepsei, beneficiind de principiul legii mai blînde din Codul Penal aplicabil celor judecaţi după 2006. De care s-ar putea folosi ca să scape şi ultimii condamnaţi de ieri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.