Europa League

Steaua de gheaţă

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pe o temperatură cu multe grade minus, steliştii au demarat fierbinte, dar s-au criogenat după numai o repriză


Pinguinii au colorat decorul înaintea meciului. Ok, n-a fost aşa, deşi doar ei au lipsit aseară din Ghencea polară.

Frriiggg! Prima ocazie Steaua! Era minutul 9, Tănase s-a trezit cu mingea în 11 metri după o bomboabă de pasă a lui Szekely, dar n-a mai aruncat cu bombe, ci cu bulgări de zăpadă. Tabela a dezgheţat-o stelistul cu golul intravenos, Kapetanos: lui Boschker i-au patinat mănuşile pe mingea trimisă la plimbare în careu de Nicoliţă şi grecul a fost pe fază (18).

Olandezii au trecut din mers pe cauciucuri de iarnă şi au reintrat în joc. Nu s-au complicat cu ratări, Stam l-a executat pe Zapata din prima, cu un şut superb din 25 de metri (35), deviat de Ghionea. Pauză de ceai!

Jocul a ieşit de la cabine ca din congelator. Oaspeţii aflaseră cît de bine merg lucrurile pentru ei la Istanbul şi au stat în cazemată. Stoichiţă s-a gîndit că dacă îl trimite pe teren pe Dayro îşi va decongela ofensiva, dar nici el n-a reuşit să dea "zăpada" din faţa porţii olandezilor.

Timp de 45 de minute la Steaua n-a mai venit tresărirea de orgoliu. Aşa, speranţele roş-albastre la o victorie într-un sezon întreg de Europa League au făcut ţurţuri. "Joc fără miză, teren îngheţat, minge portocalie...". Stop! Cunoaştem! Odihnă plăcută, băieţi!


"Cine te-a adus la Steaua?!"
Mihai Stoichiţă a răbufnit la adresa lui Eric Bicfalvi după golul egalizator al lui Twente, din minutul 35. Tehnicianul Stelei l-a acuzat pe mijlocaşul său că l-a scăpat mult prea uşor din marcaj pe Stam, al cărui şut de la distanţă l-a învins pe Zapata. "Bă, pe tine cine te-a adus la Steaua?", i-a strigat Stoichiţă, de pe margine, fotbalistului său.

Stoichiţă ironic cu suporterii
Antrenorul Stelei este în continuare contestat de către o parte din galeria roş-albaştrilor. La finalul primei reprize, un grup de suporteri de la tribuna a II-a l-a apostrofat pe tehnician în drumul său spre vestiare şi i-a cerut să plece din Ghencea. "Lippi" n-a părut prea afectat de atitudinea propriilor fani, ci, din contră, s-a întors către aceştia aplaudîndu-i ironic.

Dayro se-ntoarce acasă?
Conform cotidianului "El Tiempo", Dayro Moreno este aproape de o revenire în Columbia. Şefii grupării Once Caldas au dezvăluit că îl vor înapoi pe Dayro Moreno, vîndut acum doi ani la Steaua pentru două milioane de dolari. Gsp a scris în urmă cu 3 zile că fotbalistul îşi doreşte să plece din Ghencea din cauza salariului mic, 60.000 de euro pe sezon.

"Fanii să meargă la şcoală!"
Conflictul dintre Stoichiţă şi o parte dintre fani a continuat şi ieri. Antrenorul a fost insultat, iar el i-a aplaudat ironic. "În noul an îmi doresc ca suporterii să iubească din nou echipa, să fie alături de ea. Dar nu ca ăştia care vin în grup de 20 ca să înjure pe stadion. Celor ca ei le transmit să meargă la şcoală!".


"Este trist să joci fără suporteri, parcă e antrenament. Sper să-i readucem pe fani la stadion cu performanţe, cu un fotbal strălucitor şi cu victorii"
Robinson Zapata, portar Steaua


"De aici încolo ne rămîne doar campionatul. Aceasta este ţinta principală şi e vital să cîştigăm titlul"
Sorin Ghionea, fundaş Steaua


"A fost o partidă extrem de grea din cauza frigului, însă pentru jucători a fost o experienţă interesantă, care îi va căli"
Steve McClaren, antrenor Twente



ȘTIRILE MECIULUI
- "Conform regulamentului de ordine interioară, va fi interzis cu stricteţe să se mai joace poker în cantonament de acum încolo", a declarat Stoichiţă.
- La pauză, suporterii lui Twente s-au luat la ceartă cu românii din tribune. Olandezii au început să strige "Dinamo, Dinamo!".
- La mijlocul primei reprize, Emeghara a căzut la mijlocul terenului, moment în care echipa medicală, alarmată, a pătruns pe teren. Fotbalistul revenit după operaţii la ambii genunchi a continuat partida.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.